fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

O cură de… moarte („Labirintul. Tratament letal”, vol. 3, de James Dashner)

Trilogia „Labirintul”, a lui James Dashner, a ajuns la final cu această a treia carte, „Tratament letal”. Eroul principal Thomas se află izolat pentru trei săptămâni. După ce este eliberat află că există un tratament pentru Flare, la care lumea din afară nu este imună, drept pentru care Thomas şi alţi colegi ai săi, printre care Teresa, sunt detestaţi. Aşa încât afară ar fi într-un şi mai mare pericol.

  • labirintul tratament letalCarte publicata in 2015 la Litera
  • Data aparitiei: Februarie 2015
  • Tip coperta: Brosata
  • Format: 140×210
  • Numar pagini: 304
  • ISBN: 978-606-741-388-5
  • Cumpara cartea cu reducere

Directorul Janson oferă apoi unor membri al grupului Gladers, din care face parte, după cum se ştie, eroul, şansa de a-şi recăpăta memoria, cu excepţia lui Minho, Newt şi Thomas, care refuză. Dar Janson crede că în absenţa memoriilor celor trei nu se poate obţine leacul pentru Flare, aşa încât plănuieşte să-i forţeze. Îi salvează Brenda şi cu toţii descoperă că toţi cei care şi-au recăpătat memoria au avut şi posibilitatea de a scăpa. La scurt timp, Thomas, Minho, Newt şi Brenda ajung pe nava Berg.

Aventurile continuă, din pericol în pericol pentru protagonişti. Paznicii năvălesc peste ei cu grenade electrice, care îi ating pe Thomas şi Brenda, dar scapă cu toţii şi ajung la Denver, unde o întâlnesc pe Teresa. Îl caută pe Hans, un fost neurolog din programul de control „WICKED” şi care ar trebui să-i ajute să extragă cipul Swipe din creierul lui Thomas. Intră în scenă şi organizaţia „Right Arm”, care lupta împotriva controlului exercitat de „WICKED”, care încearcă să-l elimine pe Hans pentru a nu-i elibera creierul lui Thomas. Dar implantul este extras cu succes, permiţându-i din nou lui Thomas să comunice telepatic cu Teresa.

Vezi aici toate cărțile din Trilogia Labirintul.

Ulterior, grupul descoperă absenţa lui Newt. Este găsit un bilet în care acesta le spune că a fost dus la Crank Palace, un soi de ospiciu, şi prietenii lui se grăbesc să-l salveze – mituiesc gardieni şi au surpriza să constate că locul adăposteşte şi oameni normali. Poate tocmai de aceea izbucneşte şi o revoltă care îi prinde la mijloc pe Thomas, Brenda şi Jorge. Scapă din nou doar pentru a cădea în mâinile unor vânători de recompense care se dovedesc a fi membri ai „Right Arm”. Cu toţii plănuiesc o intrare în sediul „WICKED”. Lucru care se şi întâmplă, cu Thomas în faţa lui Janson acceptând să-i fie făcută o ultimă operaţie pe creier pentru a fi găsit leacul pentru Flare. Amână momentul cât poate, mai ales după ce află că Janson însuşi este infectat, deci nerăbdător să-l opereze. Reuşeşte să planteze dispozitivul exploziv în sediu, dar află că mai sunt acolo imuni, iar prima reacţie este să se întoarcă pentru a-i salva, deşi asta îl pune în conflict cu şeful „Right Arm”. Dar îi are alături pe Teresa, Brenda, Minho şi Jorge, aşa încât aventura continuă.

Finalul este dramatic şi surprinzător: „WICKED” este un element pozitiv! Cum se ajunge la această concluzie? Lectura cărţii „Tratament letal” aduce toate lămuririle necesare. Cartea o poți cumpăra cu reducere de aici.

Roxana Ichim

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

20 de comenzi au astazi 100% Discount. Poate fi si comanda ta!

Next Article

Carti ieftine: reduceri de pana la 84% la cartile pentru vacanta

Related Posts

Total
0
Share