fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

„Răzbunare la Paris”, de Steve Berry

O alegere dificilă între trecut şi prezent, între datoria faţă de ţară şi sentimentele faţă de un prieten. Goana lui Cotton Malone prin Europa în numele unor valori inestimabile este povestea din spatele cărţii „Răzbunare la Paris”. Dar care sunt aceste valori? Fidelitatea faţă de un prieten căruia i-a fost ucis fiul şi caută răzbunare sau faţă de ţara care îi cere ajutorul? Cine conduce destinul lui Malone? Trecutul său de fost cadru în Departamentul de Justiţie sau prezentul liniştit într-o librărie din Copenhaga?

  • razbunare-la-parisCarte publicata in 2012 la Litera
  • Data aparitiei: Iunie 2012
  • Colectia Thriller
  • Tip coperta: Brosata
  • Format: 107×177
  • Numar pagini: 464
  • ISBN: 978-606-600-902-7
  • Cumpara la cel mai mic pret

Cartea lui Berry are anvergură, ritm, răsturnări de situaţie, suspans intens, istorie şi mesaj. Malone intră într-un joc periculos odată cu intrarea în aventura de a răzbuna moartea fiului bunului său prieten Henrik. Acesta a reuşit să elimine doi dintre asasini, dar îl caută pe capul operaţiunii, Lordul Ashby. În paralel se derulează goana după„comoara” lui Napoleon Bonaparte, acele lucruri fără de preţ pe care acesta le luase ca general şi împărat ba de la Vatican ba de la Cavalerii de Malta şi pe care şi-o dispută tot felul de forţe, din pricina valorii ei incomensurabile. Piesa centrală a acestei competiţii este Eliza Larocque, fondatoarea unei organizaţii care transformă milioanele în miliarde şi care pentru a-şi atinge scopul a înfiinţat un Club parizian al „investitorilor” de acest tip – adică al unor hoţi cu gulere albe şi multe ifose – care îl are în centru chiar pe… Lord Ashby! Doar că acesta „şi-a acoperit spatele” lucrând ca informator al Departamentului American de Justiţie, drept care pare de neatins. Acesta este punctul în care loialităţile lui Malone se ciocnesc. Trebuie să facă cea mai grea alegere din viaţa lui.

„Răzbunare la Paris” are, aşadar, de toate. Personajul principal este o forţă care are în faţă… forţe pe măsură. Sfidează autoritatea în numele unor principii, îşi asumă riscuri pe care nu şi le-ar asuma nimeni, îndrăzneşte acolo unde nu este de îndrăznit şi pe deasupra îşi păstrează un respectabil simţ al umorului. De pildă, felul în care îi numeşte (Tweedledum şi Tweedledee) pe cei pe care-i urmăreşte este comic şi în acelaşi timp dă cititorului un binemeritat intermezzo în suspansul prelungit şi intens. Personajele secundare sunt bine reliefate, cu trăsături unice, susţinând naraţiunea şi evoluţia personajului principal. Cititorul ajunge să se ataşeze de ele (de pildă prin expunerea motivelor dramatice pentru care Eliza îşi doreşte o răzbunare chiar şi post-mortem împotriva lui Napoleon), acest aspect asigurând implicarea în complotul bine gestionat. În plus, naraţiunea are şi o excelentă mobilitate, povestea care începe în Danemarca mutându-şi scena de acţiune în Marea Britanie, apoi în Franţa.

Cumpara cartea la cel mai mic pret de aici.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

De la prinţul nomad la legenda imperială („Petru cel Mare”, de Robert K. Massie)

Next Article

Lumina şi întunericul din oameni („Problema Spinoza”, de Irvin D. Yalom)

Related Posts

Total
0
Share