fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Recomandarile Editurii Vremea pentru inceputul anului 2013

Editura Vremea ne recomanda cateva titluri interesante, bune de citit la inceputul anului. De asemenea, nu uitati sa participati la concursul nostru realizat impreuna cu Editura Vremea. Multumim.

Click pe “Read More” sa vezi recomandarile.

Indemn la simplitate, de Ernest Bernea (cumpara cartea de aici cu 10% reducere)

Indemn la simplitate reia un text publicat in 1941. Este o culegere de mici reflectii pe teme morale si filosofice, rod al anilor de meditatie in singuratate sau recluziune. Pentru cititorul zilelor noastre, aceste insemnari deschid o fereastra catre un mod de gandire de o puritate astazi in mare parte pierduta. Ernest Bernea (1905-1990), sociolog, etnograf şi filosof, unul dintre intelectualii de marca ai perioadei interbelice, a fost inchis in numeroase randuri – in perioada carlista, dupa evenimentele din ianuarie 1941 si in perioada comunista.

Barbatii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus, de John Gray

Best-seller tradus în toate limbile de mare circulaţie, „Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus” este manualul relaţiilor de dragoste din ziua de astăzi. El dezvăluie felul în care se deosebesc bărbaţii de femei în toate domeniile vieţii – cele două sexe comunică în mod diferit, gândesc, simt, percep, reacţionează, răspund şi iubesc în mod diferit. Înţelegerea acestor diferenţe ajută la eliminarea multor frustrări întâmpinate în relaţiile cu sexul opus. Dr. John Gray, PhD este autorul celor mai vandute carti despre relatii. A scris 17 volume, inclusiv „Barbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus”, carte considerata ca „una dintre primele 10 carti care au influentat lumea in ultimii 25 de ani”. Cartile sale au fost vandute in peste 50 de milioane de exemplare, fiind traduse in peste 45 de limbi straine. Expert in comunicare si relatii recunoscut pe plan mondial, Dr. John Gray ii ajuta pe barbati si pe femei sa inteleaga, sa respecte si sa aprecieze diferentele dintre ei.

Fratiorul si Karlsson de pe acoperis, de Astrid Anna Emilia Lindgren

Fratiorul si Karlsson de pe acoperis este povestea unui copil de sapte ani si a prietenului sau imaginar, Karlsson de pe acoperis. Pe o strada foarte obisnuita din Stockholm, intr-o casa foarte obisnuita, locuieste o familie foarte obisnuita. Exista doar o persoana neobisnuita in toata casa, Karlsson de pe acoperis, un domn foarte mic si rotofei, care poate zbura cu ajutorul unui motoras de pe spinare. Fratiorul, cel mai mic dintre copiii familiei, si Karlsson de pe acoperis trec impreuna prin numeroase si amuzante peripetii.

Astrid Anna Emilia Lindgren (1907-2002) e o scriitoare suedeza de literatura pentru copii. Este autoarea unei serii de carti foarte populare: “Fratiorul si Karlsson de pe acoperis”, “Fratii Inima de Leu”, “Printul Mio si calutul fermecat”, “Noi, copiii din satul galagios”, “Pipi Sosetica” etc.

I-a fost acordat premiul “Hans Christian Andersen“, una dintre cele mai importante distinctii acordate scriitorilor de carti de copii.

Cartile ei s-au vandut in peste 150 milioane de exemplare.

Fructele Absenţei. Surâsuri şi exorcizări, de Cristian Badilita (cumpara eBook la doar 6,75 lei)

Scrisul şi iubirea sunt fructele Absenţei. Nu ale singurătăţii. Absenţa şi singurătatea nu se confundă. Absenţa e antidotul singurătăţii. Pentru că e chiar absolutul ei.

Singurul viciu de care nu mă pot debarasa este viaţa însăşi. Celelalte depind de circumstanţe. Se schimbă peisajul, se schimbă şi viciul; circumstanţa trece, viciul dispare. Dar, în fond şi la urma urmei, viaţa nu e şi ea tot o circumstanţă?

Copiii mei sunt dovada existenţei lui Dumnezeu, a frumuseţii şi bunătăţii acestei creaţii în pofida răului care-i va da târcoale până la sfârşitul veacurilor. Nu vorbesc ca părinte, ci ca fiinţă simţitoare şi gânditoare. Nu găsesc alt argument mai evident, mai concret, mai puternic pentru a dovedi (în chip subiectiv-mistic) existenţa Principiului divin decât bucuria pură şi gratuitatea pe care o degajă sufletul unui copil.

Brancusi. Amicii si inamicii. Sociologia lui Brancusi, de Petre Pandrea

„E drept, pentru negustorii colecţionari, Constantin Brâncuşi avea o ură nestinsă, inspirată de zeiţa Eris (Ura), şi-i trata cu o brutalitate pitorească, condusă de dictonul francez à corsaire, corsaire et demi şi de unele datini de Gorj.Negustorii de obiecte de artă plastică, cu tarabă, i-au scos reputaţia de „ţărănoi”, de „incult”, de „cioban carpatin”, şi de „esoteric” care n-a citit în viaţa lui decât o singură carte, pe Milarepa, călugărul, filosoful şi tibetanul din secolul XI. Ei erau „civilizaţii” (cultivaţi cam după ureche), iar Brâncuşi era o gorilă carpatină preistorică.Războiul de guerilla se continuă până astăzi. (Petre Pandrea)

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Descarca si citeste 94 de eBook-uri gratuite

Next Article

15% reducere la Colectia Glossy Books - lecturi atragatoare pentru dame rafinate :)

Related Posts

Total
0
Share