fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Regele, inteleptul si bufonul. Marele turnir al religiilor, de Shafique Keshavjee (Editura Nemira)

In urma unui straniu vis, Regele unui tinut indepartat hotaraste sa convoage intregul regat la Marele Turnir al Religiilor. Asistat de Inteleptul si de Bufonul sau, Regele propune o dezbatere la care sa participe reprezentantii de seama ai tuturor religiilor lumii, dintre care una va fi pe placul tuturor si va reda poporului sau sensul primordial al vietii.

“Care anume? intreba Bufonul cu un aer prefacut. Cea iudaica, cea crestina sau cea musulmana? Religia hindusa sau cea budista? Sintoista, taoista sau confucianista? Sau poate toate la un loc? Sau nici una dintre ele? Ah! Am o idee. Daca am inventa una noua?”
Shafique Keshavjee – Regele, Inteleptul si Bufonul

Cumpara cartea din libraria online libris.ro. Pret: 33,21 lei

“Sugerez, continua Inteleptul, sa se solicite fiecarei traditii o persoana relativ tanara, sa zicem pana in patruzeci de ani, care sa o cunoasca totusi bine si sa fie capabila sa o prezinte in mod deschis si critic. Fiecare religie va fi libera sa-si propuna campionul.”
Shafique Keshavjee – Regele, Inteleptul si Bufonul

“Aparent un roman de dragoste cu intriga politista, in fapt un veritabil tratat de istorie a religiilor, o lectura fascinanta.” Critiques Libres

Citeste aici o frumoasa recenzie scrisa de Sever Gulea

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Iubirea ca o teapa, de Alan H. Cohen (Editura Nemira)

Next Article

Manuscrisul gasit la Accra, de Paulo Coelho (Editura Humanitas)

Related Posts

Total
0
Share