fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

“Religiile lumii”, de Jean Delumeau [Editura Humanitas, 2015]

religiile-lumiiLa Editura Humanitas a aparut, recent, “Religiile lumii’, un interesant volum colectiv coordonat de Jean Delumeau. Daca vreti sa aflati detalii excelent asumate si argumentate despre toate religiile lumii, aceasta carte este exact ce aveti nevoie. O puteti cumpara  cu reducere de aici,

Despre carte:

Perspectivei unificatoare din care este abordat fenomenul religios de Mircea Eliade, de pilda, Jean Delumeau (coordonatorul si editorul acestui volum colectiv) i-a preferat multiplicitatea punctelor de vedere exprimate de diversi universitari sau cercetatori de marca asupra propriei lor credinte. Sunt reprezentate astfel toate marile religii ale omenirii: crestinismul (catolic, protestant, ortodox), iudaismul, islamismul, hinduismul, budismul, daoismul si confucianismul, sintoismul, religiile Africii Negre, intr-o dezbatere asupra patrimoniului spiritual al umanitatii. In cadrul acestei dezbateri, care nu are loc fata-n fata, ci prin alaturarea vocilor in spatiul virtual format din paginile cartii, participantii isi asuma miza dificila de a caracteriza spiritul fiecarei religii. De aceea, departe de a fi neutre, pozitiile lor sunt impregnate de trairile religioase specifice, implicand adesea vederi contradictorii, desi expuse in spiritul unei perfecte tolerante.

In contextul lumii contemporane, dominata de tendinte nebuloase si de orientarea tot mai vadita spre ezoterism, beneficiem, prin straduinta lui Jean Delumeau, de o pledoarie pentru intelegerea reciproca a credinciosilor, bazata pe cunoasterea si recunoasterea diversitatii „faptului religios“.

Vezi aici mai multe detalii despre cartea “Religiile lumii”, de Jean Delumeau.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Azi apare un nou exemplar din Colectia Soldatii lui Napoleon

Next Article

Regatul de gheata - Cine se teme de trolii cei mici? [Editura Litera, 2015]

Related Posts

Total
0
Share