fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Romania, a cincea tara din lume ca activitate de Food Revolution Day

Pe 16 mai, întreaga lume a sărbătorit Food Revolution Day, ziua propusă de celebrul bucătar britanic Jamie Oliver pentru a sărbători plăcerea de a găti și de mânca sănătos. Entuziasmul fanilor lui Jamie Oliver în fața mișcării a fost surprinzătoare, România fiind în acest an, la momentul scrierii acestui articol, a cincea țară ca număr de evenimente înscrise (aproape 12.000), depășind țări cu o populație mult mai numeroasă (China, Brazilia, Rusia) sau cu o cultură culinară mult mai dezvoltată (Italia).

Jamie Oliver, cunoscut în România în mod special datorită celor zece cărți de bucate apărute la Curtea Veche Publishing (cea mai recentă fiind “Gătește în 15 minute cu Jamie”) și a numeroaselor show-uri TV, a cucerit și mediul online. De Food Revolution Day, canalul de YouTube al lui Jamie Oliver (FoodTube, cel mai mare canal de profil), a găzduit o demonstrație live de gătit a bucătarului. Jamie a reușit astfel să prepare simultan alături de sute de mii de oameni din întreaga lume o rețetă inedită: salata-curcubeu împachetată (Rainbow Salad Wrap).

Food Revolution Day a fost sărbătorită astăzi în 117 țări din lume, printre care și România, prin diferite tipuri de evenimente gastronomice, de la târguri de profil până la simple cine cu prietenii. Jamie Oliver a încurajat organizarea de evenimente dedicate educației culinare și gătitului sănătos în parcuri, școli și la locurile de muncă. De exemplu, la sediul Curtea Veche Publishing – editura care publică volumele lui Jamie Oliver – doi dintre Ambasadorii Food Revolution România (Miruna Meiroșu și Valentina Roman) au gătit alături de colegi salata lui Jamie Oliver, oferind astfel un prânz sănătos și delicios tuturor:

rainbow-saladSalată curcubeu împachetată (6 porții)

Această salată este colorată, foarte gustoasă, iar prepararea ei este foarte distractivă.

Poţi să foloseşti alte fructe sau legume ori poţi renunţa la lipii şi să serveşti salata ca atare.

Ingrediente: 2 sfecle (de culori diferite dacă este posibil), 2 morcovi, 150 g varză albă, 1 pară tare, ½ legătură de mentă, ½ legătură de pătrunjel, 6 lipii de tortilla.

Pentru dressing: 50 g brânză feta, 5 linguri de iaurt, ½ lingură de muştar englezesc, 3 linguri de oţet, 2 linguri de ulei de măsline.

Preparare:

Spală în apă rece sfecla şi morcovii, frecându-le bine pentru a îndepărta tot pământul. Rade morcovii şi sfecla, toacă fin varza, după care pune-o în acelaşi castron. Scoate sâmburii din pară, rade-o, taie mărunt menta şi frunzele de pătrunjel şi adaugă-le în salată. Pune ingredientele pentru dressing într-un borcan, închide-l cu un capac şi agită-l bine. Gustă dressingul şi mai pune iaurt, ulei sau oţet după gust. Toarnă o mare parte din dressingul obţinut peste salată. Ţine minte că în orice moment poţi adăuga mai mult, însă nu poţi să scoţi, aşa că ai grijă. Pune salata în două lipii şi presară deasupra puţină brânză feta sfărâmată. Rulează lipiile şi serveşte.

Comunicat de presa Editura Curtea Veche Publishing

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Un Globus nou pentru un Globus vechi

Next Article

Modele de viata intre alb si negru

Related Posts

Total
0
Share