fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Rusia. Un mileniu de istorie, de Martin Sixsmith

Rusia. Un mileniu de istorieEditura Humanitas a publicat recent, în Colecția Istorie, cartea Rusia. Un mileniu de istorie, de Martin Sixsmith.

Cartea Rusia. Un mileniu de istorie, scrisă de Martin Sixsmith — cunoscător de-o viaţă al culturii, istoriei şi limbii ruse şi martor direct al evenimentelor cruciale de acum 25 de ani — este dedicată tocmai acestui aparent paradox: ea retrasează cei o mie de ani de zbuciumată istorie ai Rusiei, evidenţiindu-i pendularea perpetuă între Estul asiatic şi Vestul european, o pendulare care continuă până în zilele noastre.

Cronicile primelor veacuri sau mărturiile directe culese în anii din urmă, reflectarea momentelor istorice în marea literatură rusă ori în cuvintele seci ale discursurilor politice zugrăvesc fundalul pe care se proiectează întreaga relatare a autorului – fost corespondent BBC la Moscova – şi fac din cartea sa o istorie vie.

„Un tablou cuprinzător al întregii istorii a Rusiei, de la întemeierea primului stat pe pământ rusesc în secolul al IX-lea până în prezent.“ – revista Chioce

Cartea Rusia. Un mileniu de istorie, de Martin Sixsmith poate fi cumpărată cu reducere de aici.

 

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Toamna căpitanului

Toamna căpitanului, de Zoe Petre

Next Article
Happy Deal

Happy Deal, ziua în care primești reducerile

Related Posts

Total
0
Share