fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Șaptesprezece piane, de Ramon Solsona (Editura Meronia, 2021)

Șaptesprezece piane

Ramon Solsona, autorul romanului Șaptesprezece piane, s-a născut în 1950 la Barcelona.

În 2003 a venit pentru prima dată în România și a participat la lansarea versiunii românești – Ceasuri oprite, Editura Meronia, Biblioteca de Cultură Catalană – a celui de-al doilea roman al său, Les hores detingudes.

Cumpără cartea cu reducere

Romanul a fost distins cu trei premii importante și l-a făcut cunoscut ca un prozator rafinat.

În 2017 Ramon Solsona a revenit în țara noastră ca să descopere mai îndeaproape Bucureștiul, să se piardă pe străduțele și bulevardele ce mai păstrează încă rănile trecutului sau să se bucure de împletirea dintre vechi și nou, să străbată Cișmigiul sau să ascule vocile oamenilor din Obor.

Tot acest traseu străbătut de autor a fost făcut pentru a-l ajuta să definitiveze romanul Disset pianos (Șaptesprezece piane).

Cartea îl are în prim plan pe Peter, un român stabilit la Barcelona împreună cu Mei, partenera sa catalană.

Peter este un talentat restaurator de piane vechi și nu poate accepta că aceste nobile obiecte pot fi date oricui. Principiul lui este să le vândă cui trebuie, adică unor iubitori de muzică, nu unor profitori care doresc să se îmbogățească de pe urma muncii lui.

Mei, deși nu are de a face cu lumea pianelor și a muzicii, înțelege cererea lui și își asumă acest angajament de a căuta cei mai potriviți clienți ca pe o datorie din dragoste.

Mei se întreabă câte personaje își pot face loc într-unul singur și realizează atunci când Peter moare neașteptat că viața alături de el fusese o necunoscută.

Cartea Șaptesprezece piane, de Ramon Solsona a apărut la Editura Meronia și poate fi comandată online de la Libris sau Cărturești.

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Puterea emoțiilor pozitive

Puterea emoțiilor pozitive, de Barbara Fredrickson (Editura Litera, 2021)

Next Article
Primul roman

Invitație pentru scriitori: înscriere la concursul de debut literar Primul roman

Related Posts

Total
0
Share