fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Șase pălării gânditoare, de Edward De Bono (Editura Curtea Veche, 2021)

Edward de Bono, cunoscut medic, psiholog, inventator, consultant maltez, s-a născut în mai 1933 și a susținut permanent predarea tehnicilor gândirii ca materie în școli.

Șase pălării gânditoare

A obținut o diplomă în medicină la Universitatea Regală din Malta, apoi un masterat în psihologie și fiziologie la Universitatea Oxford. Are un doctorat în medicină la Universitatea Cambridge, unul în design, acordat de Institutul Regal de Tehnologie din Melbourne, și un titlu de doctor în drept la Universitatea din Dundee. A predat la Oxford, Cambridge și Harvard.

A scris peste 50 de cărți ce au fost traduse în majoritatea limbilor de circulație internațională, a fost invitat să țină conferințe și cursuri în multe țări iar ideile lui au fost folosite cu mare succes în companii de prestigiu din lume.

În 2005, Edward de Bono a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Economie.

El ne învață cum să abordăm problemele de orice natură și cum să ne păstrăm zâmbetul pe buze indiferent de situație.

Cartea Șase pălării gânditoare descrie un joc amuzant în care participanții își schimbă pe rând pălăriile, mai exact culoarea acestora. Toate pălăriile se rotesc, acest exercițiu făcându-i să parcurgă întregul proces al gândirii. Cum te poate ajuta purtarea uneia sau alteia dintre cele șase pălării?

Acest amuzant joc de roluri te face să privești cu claritate situația în care te găsești și te conduce spre găsirea mai rapidă de soluții. Această metodă este folosită de peste trei decenii de elevi de liceu sau de managerii unor mari companii pentru că ei se bucură de succes și reușesc astfel să aibă o gândire eficientă.

Cele șase pălării și simbolistica culorilor este descrisă mai jos:

“Pălăria albă. Albul este neutru și obiectiv. Pălăria albă este legată de fapte obiective și de cifre. Pălăria roșie. Roșul sugerează furie (a vedea roșu înaintea ochilor), patimă și emoții. Pălăria roșie furnizează un punct de vedere emoțional. Pălăria neagră. Negrul este sobru și serios. Pălăria neagră semnifică prudența. Ea evidențiază punctele slabe ale unei idei. Pălăria galbenă. Galbenul este însorit și pozitiv. Pălăria galbenă este optimistă și conține speranța și gândirea pozitivă. Pălăria verde. Verdele înseamnă iarbă, vegetație și creștere fertilă, abundentă. Pălăria verde indică creativitate și idei noi. Pălăria albastră. Albastrul este rece, fiind și culoarea cerului, care se află deasupra tuturor lucrurilor. Pălăria albastră vizează controlul, organizarea procesului de gândire și folosirea celorlalte pălării.” (Șase pălării gânditoare)

Cartea Șase pălării gânditoare a lui Edward de Bono poate fi comandată online de la Cărturești sau Libris.

Silvia Filip
Total
6
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Poneiul roșu

Poneiul roșu, de John Steinbeck (Editura Polirom, 2021)

Next Article
Cum să obții prosperitatea

Carte la chioșc: Cum să obții prosperitatea. Pași de la a la z către o viață mai bogată

Related Posts

Total
6
Share