fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

”Scriitori francezi la Bucuresti. Interviuri”, de Adina Dinitoiu [Editura Vremea, 2014]

scriitori-francezi-la-bucurestiScriitori francezi la Bucuresti. Interviuri de Adina Dinitoiu este cea mai recenta aparitie in colectia FID – Fapte, Idei, Documente a editurii Vremea.

Deschizand acest volum, francofilii se vor putea delecta cu o colectie de interviuri luate de Adina Dinitoiu unora dintre cele mai sonore nume ale literaturii franceze actuale: scriitorii Michel Houellebecq, Andreï Makine, François Weyergans, Marie Darrieussecq, Christine Angot, Régis Jauffret, celebrul realizator TV de emisiuni culturale Bernard Pivot, Julia Kristeva, cunoscuta teoreticiana a grupului Tel Quel, Paul Otchakovsky-Laurens, directorul Editurii P.O.L., Jean Mattern, scriitor si editor Gallimard, Michel Crépu, redactorul-sef al celei mai vechi reviste europene (Revue des deux mondes) s.a.

Adina Dinitoiu este critic literar, jurnalist cultural si traducator din franceza, redactor la revista Observator cultural. Colaboreaza cu cronica literara la Romania literara, Dilema veche, Dilemateca, Radio Romania Cultural. Este autoarea cartii Proza lui Mircea Nedelciu. Puterile literaturii in fata politicului si a mortii, Editura Tracus Arte, 2011 (rezultata in urma tezei de doctorat sustinute la Facultatea de Filologie a Universitatii din Bucuresti, sub coordonarea prof. Paul Cornea). A tradus din limba franceza: Opiul intelectualilor de Raymond Aron (Editura Curtea Veche, 2007), Antimodernii. De la Joseph de Maistre la Roland Barthes de Antoine Compagnon (în colaborare cu Irina Mavrodin; Editura Art, 2008), Sentimentul de impostura de Belinda Cannone (Editura Art, 2009), Patul ravasit de Françoise Sagan (Editura Art, 2012).

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Vrei un eBook Reader GRATUIT? Cumpara-ti un aparat de fotografiat!

Next Article

Corint Junior incepe inscrierile la "Scoala de magie Magisterium"

Related Posts

Total
0
Share