fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Secretele vinului, de Yves-Marie Berce (Editura Cartea Românească, 2021)

Secretele vinului

Yves-Marie Berce, istoric francez cunoscut, aduce în prim plan în paginile cărții Secretele vinului o istorie a lumii vinului și a consumatorilor săi.

Vezi preț cu reducere

“De la cabaretele pline de plăceri interzise până la pivnițele Joséphinei, vinul se face complicele sutelor de istorii mici care se joacă în umbra celei mari.

Parcurgând Quebecul, Malta, Portugalia, Caucazul etc., în voia războaielor și expedițiilor îndepărtate, Yves Bercé, profesor la Sorbona, se transformă într-un povestitor entuziast a tot ce înseamnă sarea istoriei vinului.” – Isabelle de Montvert-Chaussy

“Cum își promovau, odinioară, papii din Avignon podgoriile Côtes du Rhône? De ce pivnița Împărătesei Joséphine conținea atât de multe vinuri de Médoc? Vinurile produse în străinătate, precum cele din Insulele Canare, venerate de George Washington, sau cele din Caucaz, atât de lăudate de Alexandre Dumas, erau, oare, apreciate și în Franța?

Vinul este și o poveste despre peisaje, pământuri și soare, despre călătorii intercontinentale, legănări pe mare, căi navigabile interioare și transport de butoaie pe drumuri pietroase. Yves-Marie Bercé ne învață că și gustul este o chestiune de modă, care se transformă în funcție de politici și rivalități între puteri.

Secretele vinului se dezvăluie în cele din urmă la masa regilor și în atmosfera cabaretelor, de la Londra la Paris, din porturile din Boston până la Buenos Aires.” – Librairie Vuibert

Apărută în Colecția Cartea Pentru Toți, cartea Secretele vinului de Yves-Marie Berce poate fi comandată de aici.

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Ce vrea Dumnezeu

Ce vrea Dumnezeu, de Neale Donald Walsch (Editura For You, 2021)

Next Article
Laura Pănăzan

Psiholog Laura Pănăzan: „Dacă știam de dinainte de pandemie să ne co-reglăm emoțional, i-am fi făcut față mai bine, împreună”

Related Posts

Total
0
Share