fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Secretul genezei, de Tom Knox

In Secretul genezei două planuri majore curg în paralel în ceea ce poate fi considerat un melanj între misterele trecutului şi crimele prezentului. Rob Luttrell este reporter pentru un ziar britanic şi este trimis să relateze despre săpăturile arheologice dintr-o zonă retrasă din estul Turciei. Este decepţionat, întrucât acesta nu este un reportaj demn de felul curajos, neînfricat, în care îşi face meseria, asumându-şi orice riscuri pentru o poveste. Dar, din motive care ajung să devină principale, acceptă această „rupere de ritm” şi pleacă, fără să ştie că odată ajuns acolo se va afla în faţa unei crime: Franz Brietner, arheologul care conduce operaţiunile de la sit, este ucis, înfipt într-un par în zona de săpături.

secretul-genezei

Înviorat, Rob decide că nu poate pleca până nu află adevărul din spatele acestui asasinat, iar investigaţiile îl conduc, încet, încet, spre concluzia că omorul face parte dintr-o serie de ucideri care ţin de un ritual. Mai mult, ucigaşul pare a fi foarte inteligent, şiret şi mai ales face parte dintr-o familie de vază a ţării. Această zonă a naraţiunii are mai mult decât suspans: situl arheologic există într-adevăr şi se află undeva la graniţa Turciei cu Irakul, în Kurdistan. Autorul adaugă un plus de savoare poveştii făcând apel la legendele care spun că aceasta este zona unde s-ar afla Grădina Edenului, prezentă în atâtea religii.

În acelaşi timp, alte crime ritualice au loc în Anglia natală. Scotland Yard-ul trebuie să dezlege misterul unor asasinate care nu par nici la întâmplare şi nici executate cu mijloace moderne. Legătura dintre acestea şi cea de la situl din Turcia adaugă cărţii, care oricum musteşte de istorie, arheologie, politică şi cultură, un plus de magie.

Partea a treia a cărţii Secretul genezei relevă legătura dintre cele două planuri în momente pline de brutalitate, dar şi de eroism. De pildă, un tânăr este legat de un scaun, iar „atacatorii i-au pus în gură un căluş pe care l-au strâns atât de tare, încât sângele îi ţâşneşte din buze de fiecare dată când agresorii apasă pe strânsoare. Şi totuşi, tânărul apucă să folosească o metodă numită vulturul însângerat şi să-i lase un indiciu lui Rob înainte să-şi dea ultima suflare”. Curat Dan Brown!

Romanul Secretul genezei, de Tom Knox se gaseste cu reducere la Elefant / Libris / eMAG.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Facultatea lucrurilor de prisos, de Iuri Dombrovski

Next Article

Editura Adenium anunță lansarea volumului Destinul lupului singuratic, de Adrian Christescu

Related Posts

Total
0
Share