fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Secretul succesului. De ce unii copii vor reusi in viata, iar altii vor esua [Editura Litera, 2015]

secretul succesuluiLitera a publicat recent o interesanta carte scrisa de Paul Tough: “Secretul succesului. De ce unii copii vor reusi in viata, iar altii vor esua”. Imi place foarte mult coperta cartii, iar subtitlul imi pare excelent ales: “De ce caracterul este mai important decat inteligenta” – lucru care ar trebui sa ne dea tuturor de gandit, nu doar atunci cand il punem in legatura cu un copil. Cartea poate fi cumparata cu mare reducere de aici.

Despre carte:

De ce copiii din familiile sarace au mai putine sanse de succes decat cei provenind din clasa de mijloc? Ce se poate face pentru a indruma mai multi copii pe un drum ce le va aduce o viata implinita personal si profesional?

Cei mai multi dintre noi considera ca factorul esential in succesul unui copil este IQ-ul sau – acel tip de abilitati cognitive ce pot fi masurate in cadrul unor teste standardizate. Cercetari inovatoare din domeniile neurostiintei, economiei si psihologiei arata ca, de fapt, factorul cel mai important este un set de trasaturi de caracter precum perseverenta, curiozitatea, constiinciozitatea, optimismul si autocontrolul, ce sunt modelate nu doar de catre familie, ci si de catre scoala, iar dificultatile in viata afecteaza nu doar fizic vietile copiilor, ci si dezvoltarea neurologica a creierelor acestora.

Cu ajutorul unor noi strategii, arata autorul, bazate pe dezvoltarea caracterului, chiar si copiii crescuti in cele mai vitrege conditii vor ajunge sa aiba realizari remarcabile in viata.

O carte provocatoare, ce va schimba modul in care gandim despre cresterea si educarea copiilor.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Read across the Globe Day

Next Article

4 noi aparitii in Colectia Enciclopedia celor mici Larousse

Related Posts

Total
0
Share