fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Small Fry, o poveste de viață și de familie, de Lisa Brennan-Jobs (Editura Humanitas, 2021)

Small Fry

Lisa Brennan- Jobs este scriitoare și jurnalistă, în prezent locuiește în Brooklyn cu familia ei. Semnează articole și eseuri pentru publicații prestigioase, precum Vogue, O Magazine, The Southwest Review, The Massachusetts Review, The Harvard Advocate și The Los Angeles Times. Cartea ei de debut, Small Fry (2018), a fost bestseller New York Times și National. S-a aflat în topul celor mai bune zece cărți ale anului 2018 realizat de New York Times, The New Yorker, People și The San Francisco Chronicle. De asemenea a fost numită „cartea anului“ de Los Angeles Times, NPR, The Week, GQ, Publishers Weekly și British Vogue.

„Un tablou intim, conturat până la ultimul detaliu. Cititorul acestor memorii va rămâne cu imaginea unei femei înțelepte, capabilă să iubească și să ierte, împăcată cu propriul trecut.“ – San Francisco Chronicle

„O declarație copleșitoare de dragoste pentru tatăl ei – cu toate defectele și calitățile lui deopotrivă.“ – Seattle Times

Chrisann Brennan și Steve Jobs au ales pentru fiica lor nou-născută numele Lisa. Cartea Small Fry are o sensibilitate aparte și este o frescă a Californiei anilor ’70–’80, o poveste de mare complexitate făcută cunoscută de o voce literară profundă.

Lisa își petrece copilăria în Silicon Valley într-o perioadă în care în zonă au loc schimbări rapide. Deși tatăl este o figură absentă a copilăriei ei, pe măsură ce trec anii Lisa reușește să se apropie tot mai mult de el, iar casele luxoase, vacanțele exotice și școlile private sunt normalitate.

În momentul în care relația ei cu mama este din ce în ce mai rece, Lisa ia decizia să se mute la tatăl ei, chiar dacă acesta oscila între comportamente contradictorii, fie că o copleșea cu nenumărate atenții, fie era rece, critic sau imprevizibil.

„Între vizite , îl vedeam pe tatăl meu peste tot prin New York. Îl vedeam în sala de cinema, linia exactă care îi trasa conturul gâtului, maxilarului și obrazului. Îl vedeam când alergam de-a lungul râului Hudson în timpul iernii, stând pe bancă și privind bărcile trase la țărm.”

Cartea Small Fry, O poveste de viață și de familie, de Lisa Brennan- Jobs poate fi cumpărată online de la Elefant, Libris sau Cartepedia.

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Camera cu fluturi

Camera cu fluturi, de Lucinda Riley (Editura Litera, 2021)

Next Article

Lista Silviei: 7 cărți de ficțiune apărute la Editura Litera

Related Posts

Total
0
Share