fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Șșș! Avem un plan, un nou titlu premiat în portofoliul editurii Cartea Copiilor

Șșș! Avem un plan

Șșș! Avem un planEditura Cartea Copiilor lansează Șșș! Avem un plan, carte scrisă şi ilustrată de irlandezul Chris Haughton şi tradusă de poetul Florin Bican. Lansată în 2014, cartea a fost distinsă în acelaşi an cu premiul Asociației ilustratorilor din Marea Britanie, la secțiunea de literatură pentru copii.

Cartea Șșș! Avem un plan îi aduce în centrul atenţiei pe patru prieteni care au plecat în pădure. Trei dintre ei, cei mai mari, poate adulţi, știu exact ce vor: să prindă o pasăre. Au luat cu ei plase și o colivie, sunt foarte bine pregătiți și au un plan. Cel mai mic, probabil un copil, nu are o plasă de prins păsări, colivia e prea mare ca s-o poată ține și rămâne în urma celorlalți care merg grăbiți – pentru că au un plan! Trebuie neapărat să prindă pasărea. De ce exact, nu se ştie. Sunt multe lucruri pe care oamenii mari le fac fără să dea vreo explicație.

Vezi aici mai multe cărți pentru copii publicate la Editura Cartea Copiilor.

Dar cel mai mic nici nu se gândește la asta. El nu-și poate stăpâni impulsul de a se împrieteni cu pasărea şi de a zădărnici în repetate rânduri și în moduri din ce în ce mai amuzante tentativele celor mari. Prietenia e mult mai puternică, ne învață această poveste, drept pentru care autorul a ales ca motto cunoscutele cuvinte ale lui Albert Einstein: „Pacea nu poate fi păstrată cu forța, ci numai prin bună înțelegere.”

Chris Haughton

Chris Haughton este un autor și ilustrator irlandez (n. 1978, Dublin), care s-a remarcat în ultimii ani în literatura pentru copii prin originalitatea şi creativitatea cărţilor sale. Șșș! Avem un plan este a treia carte publicată de Haughton, care s-a bucurat de un mare succes internaţional. Cărţile sale au fost traduse în 20 de limbi şi au câştigat premii în şapte ţări.

Șșș! Avem un plan continuă seria de literatură britanică şi irlandeză pentru copii a editurii Cartea Copiilor, care include şi alţi autori prolifici precum Julia Donaldson, Martin Waddell, Sam McBratney sau Jill Murphy.

Cartea Șșș! Avem un plan este recomandată copiilor de până la 5 ani și este disponibilă pe site-ul editurii (www.carteacopiilor.ro) la prețul de 33 lei. Cartea are pagini cartonate integral şi colţuri rotunjite, pentru a fi sigură şi rezistentă în mâinile micuţilor cititori. La toate comenzile online realizate pe site, indiferent de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor oferă de fiecare dată o carte cadou. În această perioadă, cartea cadou este „Citeşte-i iepuraşului tău” de Rosemary Wells.

Despre editura Cartea Copiilor

Cartea Copiilor, prezentă de 11 ani în peisajul editorial din România, este una dintre cele mai iubite edituri de cărți pentru copii. De la început, Cartea Copiilor s-a dovedit a fi o deschizătoare de drum prin inițiativa curajoasă de a publica pentru prima dată în limba română unele dintre cele mai valoroase titluri din literatura universală pentru copii. Cartea Copiilor a oferit micilor cititori, în premieră, operele unora dintre cei mai buni autori contemporani: Astrid Lindgren, Eric Carle, Dick Bruna, Roger Duvoisin, Arnold Lobel, Julia Donaldson și mulți alții. În același timp, editura a promovat deschiderea spre literaturi mai puțin sau chiar deloc cunoscute copiilor de la noi, cum ar fi cea suedeză, finlandeză sau japoneză.

Prin alegerea cu grijă a titlurilor, autorilor și ilustratorilor, Cartea Copiilor încurajează lectura de la o vârstă fragedă, educarea gustului literar și construirea unei culturi vizuale complexe, alături de stimularea creativității și a spiritului critic, dezvoltarea capacității de a gândi liber și formarea unei atitudini deschise și tolerante.

Comunicat Editura Cartea Copiilor

Șșș! Avem un plan

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
cărți ieftine

Cărți ieftine Nemira: zeci de titluri cu 50% reducere

Next Article
Black Days

Cashback Elefant: Comandă acum și primești jumătate înapoi, sub formă de voucher

Related Posts

Total
0
Share