fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Stalin. O noua biografie a unui dictator, de Oleg V. Khlevniuk (Editura Litera, 2019)

Stalin

Editura Litera a publicat recent cartea Stalin. O noua biografie a unui dictator, de Oleg V. Khlevniuk, unul dintre cei mai mari experti in materie de ”Stalin” din lume. O carte importanta, interesanta, pe alocuri chiar zguduitoare prin amanuntele invocate.

Iosif Stalin a exercitat puterea suprema in Uniunea Sovietica din 1929 pana la moartea sa, in 1953. Pe parcursul acestui sfert de secol, dupa estimarile lui Oleg Hlevniuk, Stalin a ordonat incarcerarea si executarea a nu mai putin de un milion de cetateni sovietici pe an. Alte milioane au fost victime ale foametei care a rezultat direct din aplicarea politicilor sale. Ce l-a condus catre o asemenea cruzime?

Aceasta biografie esentiala, scrisa de autorul cel mai familiarizat cu arhivele din era sovietica, ofera un portret fara precedent, in cel mai fin detaliu, al lui Stalin – omul si dictatorul. Fara a-l mitologiza, fie ca pe un geniu binevoitor, fie ca pe un geniu al raului, Hlevniuk raspunde numeroaselor controverse despre anumite evenimente din viata dictatorului, adunand sute de scrisori anterior necunoscute, memorii, rapoarte si jurnale, intr-o poveste exhaustiva a vietii lui Iosif Vissarionovici Djugasvili, omul care a lasat cicatrici greu de vindecat asupra popoarelor peste care a domnit si care a schimbat cursul istoriei.

Cumpără cartea Stalin. O noua biografie a unui dictator, de Oleg V. Khlevniuk, cu reducere, de la Cartepedia, Libris sau Elefant.

”Captivanta si zguduitoare, aceasta carte confirma faptul ca Hlevniuk este, probabil, cel mai mare expert in Stalin. O lectura esentiala.” – Simon Sebag Montefiore

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
MASINILE LUI JAMES BOND

MASINILE LUI JAMES BOND - machete de colecție de la Gazeta Sporturilor

Next Article
Beauty Days

Beauty Days la Elefant - reduceri mari la cosmetice și parfumuri + transport gratuit

Related Posts

Total
0
Share