fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Știința lucrurilor fragile, de Tae Keller (Editura Nemira, 2019)

Nemira a publicat recent Știința lucrurilor fragile, de Tae Keller, o carte frumoasă, frumoasă, excelent scrisă, o invitație la descoperirea științei speranței, a iubirii și miracolelor din viața noastră.

Știința lucrurilor fragile

,,Motivațională, emoționantă și înduioșătoare.” – Melissa Savage, autor Lemons

În general, ouăle se sparg ușor. Dar să sperăm că nu și de data asta.

Când profesorul de științe îi sugerează să participe la concursul de aruncat ouă, Natalie crede că asta ar putea fi soluția perfectă pentru rezolvarea problemelor ei. Premiul este în bani, iar dacă ea și prietenii ar câștiga, atunci o va putea duce pe mama ei, care era botanistă, să vadă miraculoasa Orhidee Albastră de Cobalt – o floare care a supraviețuit unor condiții aproape imposibile. Mama lui Natalie suferă de depresie, dar fata este convinsă că magia florii ar putea s-o trezească la viață. Ceea ce înseamnă că prietenii lui Natalie trebuie să facă un pas în față și să-i arate că, vorbind despre probleme, poate fi la fel ca atunci când scoți o plantă din întuneric și o duci la lumină. Cu ajutorul lor, Natalie începe o călătorie în care descoperă știința speranței, a iubirii și a miracolelor.

Fragment din cartea Știința lucrurilor fragile de Tae Keller

“El a zambit de parca tocmai organizasem o parada in onoarea lui.- Cu mare, mare placere, Natalie!Cum raspunzi la asa ceva? Am zambit si am plecat.Intre timp, plecase toata lumea, grabita sa vada filme de groaza sau sa imparta ori sa ceara dulciuri, sau sa faca ce avea fiecare planificat pentru Halloween. Pe hol nu mai era nimeni, cu exceptia lui Dari, care ramasese langa dulapuri. Citea dintr-un manual, ceva pentru avansati. In plus, era costumat ca un cartof urias.
Si-a ridicat privirea cand m-a observat iesind din sala de clasa a domnului Neely si s-a foit in cartoful lui facut acasa. A fosnit de parca era umplut cu ziare vechi. Practic, costumul il inghitea cu totul, iar capul ii parea minuscul in comparatie cu oroarea care ii acoperea mijlocul. S-a ridicat cand am trecut pe langa el si costumul i s-a mutat dintr-o parte in alta, dezechilibrandu-l, asa ca s-a clatinat putin.
– Despre ce ati vorbit? m-a intrebat el, vorbind si mai repede decat de obicei, de parca era ingrijorat sau gelos.
– Ei, stii tu, chestii de-ale domnului Neely!
M-am intrebat daca sa zic ceva despre cartof sau sa astept sa-l mentioneze el sau poate ca era mai bine sa nu vorbim deloc despre asta.
Insa Dari m-a privit de parca eu eram aia ciudata, de parca astepta sa-mi termin propozitia.
– Ei, stii tu.
Dari astepta in continuare si mi-am dat seama ca nu aveam cum sa scap de asta intr-un mod care sa nu fie stanjenitor.
– Am vorbit despre bucuriile stiintei.M-am straduit sa-l imit cat puteam eu de bine pe domnul Neely, batand din palme, facand ochii mari si evidentiind Absolut. Fiecare. Cuvant.
Asta l-a facut sa zambeasca.
– Stii, chiar se straduieste. E un tip destept si se implica.”

Cumpără cartea Știința lucrurilor fragile, de Tae Keller, cu reducere, de la Nemira, Elefant sau Libris.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Corint Junior

Noutăți pentru copii de la Corint Junior

Next Article
Mathias Enard

Întâlnire cu Mathias Enard la București

Related Posts

Total
0
Share