fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Strada Zahărului, de Naghib Mahfuz (Editura Litera, 2021)

Strada Zahărului

Naghib Mahfuz, cunoscut romancier egiptean, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1988, autor al Trologiei din Cairo ne propune să cunoaștem și Strada Zahărului, să vedem ce urmări a avut criza economică mondială în Cairo.

Cumpără cartea cu reducere

Afaceri nenumărate și-au oprit activitatea, alte prăvălii au dispărut cu totul ca și cum n-ar fi fost vreodată în acele locuri, dar Ahmad Abd el-Gawad se gândește cum ar putea să facă față unui dușman mai nemilos decât criza economică, un dușman reprezentat de trecerea timpului.

Petrecerile sunt o vagă amintire, prietenii lui trec rând pe rând în altă lume, copiii lui sunt preocupați fiecare cu împlinirile și durerile lui și sunt și ei trecuți de prima tinerețe. Nu le mai rămâne timp și energie să se ocupe prea mult de bătrân, acum neputincios țintuit la pat de boală.

 Nepoții întruchipează tânăra generație egipteană a deceniilor ’30–’40: unul dintre ei își construiește o carieră de înalt funcționar de stat; altul activează în rândurile Fraților Musulmani; cel de-al treilea este comunist și visează la revoluție.

“Mahfuz aduce în Strada Zahărului politica Egiptului și a lumii din febra celui de-al Doilea Război Mondial. De la microuniversul familiei, al orașului, autorul trece la dramele războiului, iar micile certuri de familie din primele romane devin acum dezbateri politice care dau narațiunii un ritm mai vioi.” –  Boston Globe

Al Doilea Război Mondial aduce deasupra orașului multă spaimă și nu îi scutește pe locuitorii preocupați de micile lor drame, nici de ravagiile bombardamentului.

Cartea Strada Zahărului, de Naghib Mahfuz a apărut la Editura Litera și poate fi comandată de aici.

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Harta care mă duce la tine

Harta care mă duce la tine, de J.P. Monninger (Editura Litera, 2021)

Next Article
Navalnîi

Noutate la Corint Istorie: Navalnîi. Un democrat împotriva autoritarismului

Related Posts

Total
0
Share