fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Street art fără limite… şi fără perdea

street art

Street Art. Suficient de controversatul artist „de stradă” cunoscut sub numele de Lushsux suportă consecinţele faptului că a realizat o lucrare fără limite estetice şi fără perdea a candidatului democrat la alegerile prezidenţiale din SUA Hillary Clinton. Pe lângă scandalul care a însoţit permanent „opera de artă” mare cât un zid de clădire, pe care o vedeţi în imagine, artistul s-a trezit cu contul de Instagram şters.

Lushsux pictează de peste 15 ani şi avea peste 100.000 de fani pe reţelele de socializare. Bineînţeles, artistul s-a grăbit imediat să lege dispariţia fără avertisment a contului său de motive politice: „Momentul stârneşte bănuieli, mai ales dacă luăm în considerare faptul că Facebook este un susţinător al democraţilor. Conspiraţie sau nu, este cam ciudat. Adică este în regulă să fac o lucrare cu Trunp, dar dacă mă ating de Hillary, îmi dispare contul”.

La fel de adevărat este faptul că postarea de pe Instagram cu imaginea într-un costum sumar de baie care reproduce steagul SUA a candidatei la prezidenţialele americane era însoţită de cuvintele „stupid sexy Hillary”, care nu mai au nevoie de vreo traducere în nicio limbă străină. Pe de altă parte, urmare a acestui eveniment pe care îl consideră cenzură, Lushsux şi-a creat un alt cont. În final, proprietarii clădirii pe al cărei zid apare d-na Clinton în toată „splendoarea” caricaturală imaginată de „artist” au fost amendaţi de autorităţile locale din Maribyrnong, un cartier al capitalei australiene Melbourne, punctează „The Washington Times”, care îl citează pe Stephen Wall, director executiv al Consiliului local: „Considerăm că imaginea este ofensatoare pentru că înfăţişează o femeie aproape dezbrăcată şi ne bazăm măsurile pe Legea Graffiti din 2007”.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Lev Tolstoi

Lecturi fundamentale: Lev Tolstoi

Next Article

Cărți romantice cu Libertatea pentru femei (apariții în august)

Related Posts

Total
0
Share