fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Street art în Rio – un spectacol gigantic

Se pot spune multe despre capitala Braziliei, unii jurnalişti şi o parte a opiniei publice caută nod în papură metropolei care găzduieşte în aceste zile Jocurile Olimpice, dar printre certitudini se numără şi spectacolul pe care îl oferă arta stradală, inegalabilă.

În cei şapte ani trecuţi de la momentul în care Guvernul scotea de sub incidenţa pedepselor legale arta de stradă, artiştii care obţin acceptul proprietarilor de locuinţe le-au transformat pe multe dintre ele în explozii de culoare şi în mesaje la scară mare care taie răsuflarea. Elaborate, vibrante, majestuoase şi magice, aceste lucrări sunt peste tot – pe ziduri, frontoane, scări, lampadare stradale.

Comunitatea cetăţenilor din Rio, cu accente mai entuziaste decât de obicei în cartiere ca Lapa, Santa Teresa sau Jardim Botanico, a ridicat şi mai mult ştacheta, îmbrăţişând fenomenul până acolo încât s-au organizat tururi de artă stradală şi chiar un festival de profil.

În onoarea energiei fără egal pe care street art o conferă capitalei braziliene, Instagram a lansat @InstaWalkRio, un cont care oferă tuturor celor interesaţi – atât de mult mai mulţi în aceste săptămâni de febrile întreceri sportive – posibilitatea de a explora unele dintre cele mai grozave asemenea opere de artă, inclusiv câteva noi, unele comandate chiar de platforma online. Printre ele, la loc de cinste, o gigantică şi fastuoasă celebrare a Olimpiadei, realizată de artistul francez JR.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Omagiu memoriei Reginei Ana, printr-un Supliment special al revistei TIMPUL

Next Article
Mai ciudat decât ne putem imagina

Mai ciudat decât ne putem imagina, de John Higgs

Related Posts

Total
0
Share