fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Suspectul, de Michael Robotham

Psihologul Joe O’Loughlin nici nu ştie ce-l aşteaptă din momentul în care începe să consilieze un grup de prostituate în frunte cu cunoştinţa lui, Eliza, şi ea „femeie uşoară”. Şi asta pentru că o cunoştinţă din poliţia londoneză, detectivul inspector Victor Ruiz, îl cheamă să participle la rezolvarea unui caz de aparentă sinucidere: o tânără a fost descoperită lângă un canal cu 21 de răni de cuţit pe care pare să şi le fi aplicat sieşi. Coincidenţă sinistră, Joe o cunoaşte pe victim, ba mai mult, are şi un „trecut” cu ea. Iar faptul că nu-i spune asta reprezentantului autorităţilor îl face pe acesta să-şi iasă din pepeni (este destul de aprig din fire bănuitorul om al legii). Tot mai multe detalii încep să-l lege pe Joe de crimă şi inspectorul nu pierde vremea: îl desemnează ca suspect principal.

suspectul

În paralel, Joe are un pacient cel spuţin straniu: Bobby. Acesta apare uneori la şedinţele de terapie şi începe să dea la iveală tot felul de indicia referitoare la crimă. Unul dintre ele este faptul că Bobby poartă cu el o hârtie pe care amintitul număr 21 este înscris de multe ori. Ciudat! Şi, în timp ce Joe încearcă să dezlege trecutul pacientului său ca să vadă dacă într-adevăr există o legătură între cazul poliţiei şi Bobby, el însuşi este căutat pentru crimă. Începe aşadar o goană nebună de la Londra la Liverpool şi Ţara Galilor. Aşa că lăsaţi, voi, cititori, totul la o parte şi porniţi pe urmele dezlegării acestui complicat complot!

Joe O’Loughlin este un personaj puternic creionat căruia autorul îi desenează suficiente detalii încât să fie uşor recognoscibil felul în care urmează să evolueze, în acelaşi timp având şi tuşe de uşor misoginism sau de aventurier. Pe de altă parte, nu încape îndoială că este un tip inteligent, care gândeşte rapid şi logic. Mai departe, locurile în care îl urmăreşte pe Bobby sunt redate cu dinamism şi este limpede faptul că Robotham s-a documentat la faţa locului, descriind Ţara Galilor cu multă precizie.

În fine, cine este cu adevărat Suspectul? Cine a ucis-o pe tânăra din debutul povestirii?

Cartea Suspectul, de Michael Robotham se gaseste cu reducere la Elefant / eMAG / Libris.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

45% reducere la orice carte + "Maestrul si margareta" de Mihail Bulgakov CADOU

Next Article

Reducerile zilei. 15 octombrie 2015

Related Posts

Total
0
Share