fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Sydney, liber pentru street art

Clădirile din capitala Australiei, Sydney, vor fi mult mai vii și mai colorate după preconizata aprobare de a se ridica interdicțiile existente în prezent pentru fenomenul street art, pe care le intenționează municipalitatea.

Până acum, proprietarii clădirilor care își doreau expunerea pe fațade a acestui tip de artă de mari dimensiuni erau nevoiți să facă o cerere la Consiliul local. Dar consilierii au recomandat recent o schimbare de atitudine (și de reglementare…) care prevede că nu va mai fi nevoie de demersuri legale, oficiale, pentru așa ceva, notează ABC News. Potrivit consilierului Jess Scully, citat de ABC Radio Sydney, aprobarea este foarte probabilă: „În acest moment, doritorii trebuie să obțină aprobare pentru fiecare operă de artă specifică. Ce vrem să transmitem este faptul că proprietarii ar trebui să fie în măsură să decidă singuri ce-și doresc pe fațade”.

Singura condiție pe care o pune municipalitatea este ca mesajele să nu fie publicitare, ci expresii artistice. Consiliul declară că în acest fel dorește să „echilibreze nevoia de diversitate de exprimare și să vină în întâmpinarea dorinței celor care se plimbă pe străzi de a se bucura de artă”. Alte câteva reglementări interesante: folosirea lucrărilor „legale” pentru a contracara fenomenul graffiti ilegal; un registru al clădirilor cu lucrări de acest fel realizate de artiști; o bază de date cu reacția publicului.

„Cred că este un lucru extraordinar; cu siguranță se va vedea mai multă culoare în oraș”, este de părere artistul Scott Marsh, care a dus o campanie neîncetată și foarte vocală pentru ridicarea interdicțiilor pentru street art. De altfel, această „intrare în legalitate” a operelor graffiti ar însemna și câștiguri pentru artiștii care ar putea obține până la 15.000 de dolari pentru o lucrare de mari dimensiuni.

Roxana Ichim Istudor
Total
5
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
cod reducere

20% extra reducere la cărțile Nemira în acest week-end

Next Article
Ultimii martori

Martori de război şi despre copilăria pierdută

Related Posts

Total
5
Share