fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro
elefant.ro

Teo de la 16 la 18, de Raluca Nagy (Editura Nemira, 2021)

Teo de la 16 la 18

Raluca Nagy, autoarea cărții Teo de la 16 la 18, a publicat de-a lungul timpului texte de popularizare a antropologiei în majoritatea revistelor culturale din România.

Cumpără cartea cu reducere

Primul său roman, Un cal într-o mare de lebede, apărut la Editura Nemira în 2018, a obţinut premiile pentru debut „Sofia Nădejde“ şi Observator cultural și a fost nominalizat la Festival du Premier Roman de Chambéry, Franța.

Despre cartea Teo de la 16 la 18, de Raluca Nagy

Teo a avut o copilărie pe care o credea normală, deși a fost presărată cu tot felul de întâmplări și complicații medicale. Dar până la urmă a trebuit să accepte că nu este și nu are cum să fie vreodată așa cum sunt ceilalți din jurul ei.

Pentru a studia pleacă din Regali în Mirodeni, apoi la Cartonați și din acel moment călătorește permanent, fără să-și dea vreo clipă de răgaz.

Numeroasele călătorii par să îi accelerze și viața personală, unde lucrurile scapă de sub control – iubiri, abuzuri, căsătorie, suferință, supraviețuire- , însă nici pe plan profesional nu are liniște și nu are parte de împlinire.

Teo de la 16 la 18, o lectură de vacanță, un roman extraordinar cu aventuri și descoperiri finale frapante.

„Dacă există (și dacă n-ar fi, nu s-ar mai povesti) un țesut literar viu care irigă – prin capilare, artere, vene de cuvinte – viața literaturii, din limbaje concurente și reprezentări inedite, din senzații și idei noi, măturând încremenirea oficială și dând formă trăitului aici și acum, cel de-al doilea roman al Ralucăi Nagy, Teo de la 16 la 18, acolo ne transportă. Forma acestui roman vizionar, zguduitor și dens – un fel de interstițiu între viață și moarte –, care se leagă subteran nu doar de proza conștiinței, ci și de poezia vie (trecută, adică, prin aceeași conștiință alertă), este de-a dreptul incandescentă. O formă fulgurantă, aș zice, rezultată din fiecare furtună în ochiul căreia personajul principal, o fată (nu chiar) ca toate, își păstrează umorul. Un umor nebun – de limbaj, situații, personaje – care devine adevăratul sistem de înțelegere a realului și a irealității lui.“ – Simona Sora

Cartea Teo de la 16 la 18, de Raluca Nagy a apărut la Editura Nemira și poate fi comandată de la Nemira sau Libris.

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Books50

Codul BOOKS50 este activ și astăzi! Ai 50% reducere la cărți

Next Article
Mexican Gothic

Mexican Gothic, de Silvia Moreno-Garcia (Editura Nemira, 2021)

Related Posts

Total
0
Share