fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

TITLURI LITERA LA CHIOȘCURILE DE PRESĂ ÎN SĂPTĂMÂNA 5 – 11 APRILIE 2021

În săptămâna 5 – 21 aprilie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară apar titlurile: Cei care merită să moară de Peter Swanson, Farul cu secrete de Santa Montefiore, Elena Ceaușescu sau Anatomia unei dictaturi de familie de Cosmin Popa și Cei patru mari de Agatha Christie.

LUNI, 5 APRILIE 2021, LA TOATE CHIOȘCURILE DE PRESĂ DIN ȚARĂ APARE CARTEA CEI CARE MERITĂ SĂ MOARĂ DE PETER SWANSON

Apărută la Editura Litera în colecția Carte pentru toți, carea spune povestea lui Ted Sverson, care într-un zbor de noapte de la Londra la Boston o întâlnește pe fascinanta Lily.

La un pahar, cei doi, străini până atunci, încep un joc al adevărului, dezvăluindu-și unul altuia detalii foarte intime. Ted povestește despre căsnicia lui ratată și despre cum e convins că soția sa, Miranda, îl înșală. Se pare că au fost nepotriviți din start: el e un om de afaceri bogat, ea, un spirit artistic liber. Jocul capătă însă o notă mai sumbră atunci când Ted afirmă, mai în glumă, mai în serios, că ar fi în stare s-o ucidă pe Miranda. Fără a sta pe gânduri, Lily îi propune să-l ajute. La urma urmei, unii oameni – de pildă, o soție mincinoasă și infidelă – merită să moară… 

MARȚI, 6 APRILIE 2021, LA TOATE CHIOȘCURILE DE PRESĂ DIN ȚARĂ AJUNGE CARTEA FARUL CU SECRETE DE SANTA MONTEFIORE

Apărută la Editura Litera în colecția Blue Moon, cartea spune povestea lui Ellen Trawton, o femeie care fuge de toți și de toate – literalmente.

Trebuie să se mărite cu un bărbat pe care nu-l iubește, slujba nu-i oferă nici o perspectivă de dezvoltare, iar mama ei cea băgăcioasă o calcă pe nervi. Așa că pleacă spre singurul loc unde știe cu siguranță că mama nu o va urmări – casa mătușii din Irlanda. Acolo descoperă un secret de familie care îi întunecă trecutul – dar îi poate asigura un viitor despre care nu avea idee.

MIERCURI, 7 APRILIE 2021, LA TOATE CHIOȘCURILE DE PRESĂ AJUNGE CARTEA ELENA CEAUȘESCU SAU ANATOMIA UNEI DICTATORI DE FAMILIE, SCRISĂ DE COSMIN POPA

Ceea ce a debutat ca o „poveste de succes“ a destalinizării a con­tinuat printr-un șir nesfârșit de diversiuni al căror singur adevăr a fost luarea în stăpânire a țării și a oamenilor ei de către familia Ceaușescu. Propulsarea Elenei Ceaușescu la vârful partidului și al statului, deși aparent a fost inspirată din mișcarea generală de emancipare politică a femeilor, a fost și ea o altă diversiune, care a adăugat tragicului comunism românesc o notă suplimentară de absurd.

Spre deosebire de celelalte diversiuni, cum era cea a ru­sofobiei sau cea a independenței, pe care Ceaușescu le putea întrebuința după bunul-plac în funcție de moment, diversiunea Elena Ceaușescu s-a dovedit a fi cea mai solidă, punându-și cu adevărat amprenta asupra regimului, ba chiar asupra perioadei care i-a urmat. Contrar mantrelor propagandei oficiale, Elena Ceaușescu a fost o autentică adversară a femeilor. Nici una dintre inițiativele sale nu a urmărit îmbunătățirea reală a situației femei­lor.

VINERI, 9 APRILIE 2021, LA TOATE CHIOȘCURILE DE PRESĂ DIN ȚARĂ AJUNGE CARTEA CEI PATRU MARI DE AGATHA CHRISTIE

Apărută la Editura Litera în colecția Buzz Books, cartea prezintă încă un caz deslușit de celebrul detectiv Hercule Poirot.

Hercule Poirot pare că și-a găsit în sfârșit un adversar pe măsură: un cartel criminal cu puteri nelimitate, decis să cucerească întreaga lume. Atunci când un musafir neașteptat îi vorbește, înainte de a muri, despre „Numărul 1“ – creierul „Celor patru mari“, „Numărul 2“ – un multimiliardar, „Numărul 3“ – o franțuzoaică și „Numărul 4“ – distrugătorul, Poirot nici nu bănuiește că acesta este începutul unei lupte ce îl va pune în pericol de moarte pe prietenul său Hastings și chiar pe el însuși.

O înmormântare neașteptată, un frate geamăn despre care nu s-a mai pomenit și o veche prietenă a lui Poirot vor provoca o răsturnare spectaculoasă de situație.

bogdan
Total
3
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Jumătatea dispărută

Jumătatea dispărută, de Brit Bennett (Editura Trei, 2021)

Next Article
Stefan Ahnhem

Stefan Ahnhem - autorul lunii aprilie în librăria online Litera

Related Posts

Total
3
Share