fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Top cărți bune de citit – recomandările lunii

recomandările lunii

Ce citim luna aceasta? Poate un roman de ficțiune, pentru că avem nevoie de toată imaginația lumii adunată în file de carte. Pentru că ficțiunea este un univers uriaș, care spune povești de dragoste legendare, intrate în cultura universală, povești science-fiction care poartă mintea într-un Cosmos ce pare din ce în ce mai aproape, povești epice, cu eroii de care are atâta nevoie o societate ce pare deseori să-și fi pierdut busola. Căci ce este literatura de ficțiune dacă nu poarta către cea mai frumoasă evadare, cea în lumi în care totul pare posibil? Pentru o seară liniștită de iarnă avem nevoie de un roman de iubire solară, susurată printre șoapte care fac dragostea posibilă la orice vârstă și, cu ea, miracolul speranței în orice timpuri. Pentru vacanță este neapărat nevoie de un roman de aventuri, fie ele de ieri, de azi sau de ipoteticul mâine. Totul poate fi fabulos, indiferent că este scos din arhive uimitoare sau creat din minți curioase și condeie talentate.

Ce mai putem citi luna aceasta? Între două ședințe ale companiei răsfoim cărți de dezvoltare personală, adevărați psihologi la purtător, sau cărți de istorie presărate cu personaje care au schimbat lumea și poate viața bunicilor și părinților noștri pentru totdeauna. În prețiosul timp personal de care fiecare avem nevoie din când în când ne putem așeza la lumina caldă a unei veioze și citim cu nesaț o biografie care să ne remonteze, demonstrând că oamenii reușesc, cumva, întotdeauna să se autodepășească, să fie modele uluitoare. Sau să citim o carte cu sfaturi parentale? Întotdeauna de folos, ne face să ne simțim ceva mai siguri pe noi în această fascinantă călătorie a creșterii unui copil. De fapt, cu ei și pentru ei, copiii noștri, putem citi în fiecare zi povești memorabile, cu personaje fantastice care le vorbesc celor mici într-un limbaj pe care îl vor ține minte toată viața.

Să citim o lucrare de știință? Bineînțeles. De la organismul uman la invenții stelare, cartea de știință este un întreg compact, care satisface, dă accent și pune amprentă acolo unde celelalte surse de informare nu îndestulează mintea iscoditoare.

De ce citim luna aceasta? Pentru că fiecare carte care se infiltrează în ființa interioară este o comoară în plus, un tezaur care nu se poate pierde niciodată, cea mai de preț investiție – cea în propria evoluție. 

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Recuperarea

Recenzie la cartea Recuperarea, de Leslie Jamison

Next Article
Înțelegerile care ne-au schimbat lumea

Recenzie: Înțelegerile care ne-au schimbat lumea, de Jacques Peretti

Related Posts

Total
0
Share