fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Toți sfinții rebeli, de Maggie Stiefvater (Editura Nemira, 2021)

Toți sfinții rebeli

Scriitoarea americană Maggie Stiefvater este foarte cunoscută pentru seriile ei de romane fantastice The Wolves of Mercy Falls și The Raven Cycle. Romanul ei Frăția corbilor a fost nominalizat la Premiul Bram Stoker pentru cel mai bun roman pentru tineret.

În Toți sfinții rebeli fiecare își dorește să se întâmple un miracol în viața lui, însă asta nu înseamnă că este pregătit să plătească vreun preț pentru asta. Cei care vizitează locul Bicho Raro din Colorado vor găsi aici nu doar mulți sfinți rebeli, ci și iubiri interzise, bufnițe magice.

“Personaje fabuloase prezentate într-un stil incitant, care te farmecă fără rezerve… Un roman care pare universal și, totodată, foarte personal.” – The Fandom

Acest loc este legat de familia Soria, ai cărei membri sunt în stare să realizeze minuni ce nu au mai fost întâlnite. Trei veri vor să schimbe viitorul: Beatriz, fata fără sentimente, Daniel, sfântul care face miracole pentru toți, mai puțin pentru el însuși, și Joaquin, alias Diablo Diablo, DJ-ul răzvrătit al unei stații de radio pirat.

Deși cu toții așteaptă o minune, la Bicho Raro nimic nu este previzibil, cu atât mai puțin miracolele.

“Nu prea înțelegem miracolele. Așa e cu lucrurile divine: sfinții și minunile aparțin unei alte lumi și se supun unor reguli diferite. E greu, de exemplu, să-ți dai seama de scopul omenesc al levitației miraculoase a Sfântului Iosif din Cupertino. […] Levita adesea și ceasuri întregi, iar ceilalți călugări așteptau să coboare și să-și termine gândul. […] În comparație cu acestea, miracolele făcute de cei din neamul Soria erau de-a dreptul acceptabile. Da, uneori pelerinii din Bicho Raro deveneau incredibil de urâți sau înfricoșător de luminoși, neobișnuit de practici sau ciudat de stângaci. Unora le creșteau pene. Alții se făceau mici cât un soricel. […] Însă aceste ciudățenii nu erau niște pedepse aruncate la întâmplare, ci, mai curând, niște mesaje pe măsura fiecarui pelerin. Întunericul din trupul pelerinului era un adevarat puzzle, care, dacă era rezolvat, îi oferea acestuia uneltele psihice de care avea nevoie să meargă mai departe. Fiecare miracol făcut de cei din neamul Soria avea un singur scop: să vindece mintea.”


Cartea Toți sfinții rebeli, de Maggie Stiefvater a apărut în Colecția Young Armada și poate fi comandată cu reducere de la Libris sau Nemira.

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Ovidiu Eftimie

Ovidiu Eftimie: “... Eu nu scriu în reviste de învinși și când eram mic mi-a plăcut legea asta a lui Arthur C. Clarke – singura cale de a descoperi limitele posibilului este de a te aventura dincolo de ele, în imposibil”

Next Article
litera

50% reducere la mii de cărți. Doar azi!

Related Posts

Total
0
Share