fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Trei surori, un nou roman de Heather Morris (Editura Humanitas, 2022)

Trei surori

Trei surori, un nou roman de Heather Morris, autoarea bestsellerurilor Tatuatorul de la Auschwitz și Călătoria Cilkăi, acum în librării.

După succesul internațional al romanelor Tatuatorul de la Auschwitz și Călătoria Cilkăi, vândute în peste 8 000 000 de exemplare, Heather Morris primește invitația de a merge în Israel pentru a descoperi istoria a trei surori, supraviețuitoare ale lagărelor Auschwitz-Birkenau. Petrece un timp alături de o familie extraordinară și, datorită deja bine-cunoscutului ei dar de a asculta, află o nouă poveste fabuloasă. Rezultatul îl putem citi în Trei surori, un roman vibrant despre puterea speranței în vremuri potrivnice și despre încrederea în forța dragostei, chiar și după pierderi devastatoare.

Cumpără cartea online de la Elefant, Libris sau Librarie.net

Cartea a apărut în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Luanei Schidu și este disponibilă în librăriile din București și din țară și pe siteurile lanțurilor de distribuție partenere.

Bazat pe o extraordinară poveste adevărată, Trei surori întregește tabloul unei perioade cutremurătoare din istoria recentă (deportările la lagărele Auschwitz-Birkenau din timpul celui de-al Doilea Război Mondial) dar și portretul unor persoane extraordinare, exemple de curaj, bunătate și reziliență, conturate deja de bestsellerurile internaționale Tatuatorul de la Auschwitz și Călătoria Cilkăi, vândute în România în peste 100 000 de exemplare.

În primăvara anului 2019, fiul unor supraviețuitori ai Holocaustului se pregătește să călătorească în Israel și cumpără, ca s-o citească pe drum, cartea Tatuatorul de la Auschwitz, pe care i-o dă apoi mamei sale. „Trebuie să fie despre Lale și Gita, spune ea imediat. Am fost toți la Birkenau, iar cu Gita am fost și colegă de școală.“

Mama lui este Livi, cea mai mică dintre surorile Meller. Cea mai mare, Cibi, a murit în 2015, dar Livi și Magda, nonagenare, trăiesc în Israel și vor să-și spună povestea, povestea celor trei surori unite pe viață de iubire și devotament printr-un legământ făcut în copilărie.

La sfârșitul anilor 1920, trei fetițe dintr-un orășel din Slovacia sunt rugate de tatăl lor să promită că vor avea mereu grijă una de cealaltă. Fac ușor o astfel de făgăduință, neimaginându-și ce greutate va căpăta ea nu peste mult timp. La 15 ani, Livi e trimisă la Auschwitz. Cibi, care are 19 ani, nu poate concepe să-și lase singură sora mai mică și decide să o însoțească. Magda, în vârstă de 17 ani, reușește să se ascundă o vreme, dar până la urmă ajunge și ea în lagăr. Cele trei surori se reîntâlnesc în cel mai cumplit loc cu putință: la Auschwitz-Birkenau. Cruzimea și teroarea pe care le au de înfruntat sunt inimaginabile, dar amintindu-și de tatăl lor și de rugămintea acestuia, de devotamentul mamei și de nesfârșita ei afecțiune, luptă din toate puterile pentru a trăi.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Târgul Cadourilor de Paște

Libris deschide Târgul Cadourilor de Paște - reduceri mari la cărți și jocuri

Next Article
Paştele în familie

Paştele în familie, de Bianca Bujor - nou titlu la Editura Creator

Related Posts

Total
0
Share