fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Ultima pictură a Sarei de Vos, de Dominic Smith (Editura RAO, 2020)

Ultima pictură a Sarei de Vos

Ultima pictură a Sarei de Vos, de Dominic Smith este una dintre primele cărți apărute în anul 2020 la Editura RAO în colecția sa de Literatură Universală. O carte interesantă, cu o copertă remarcabilă.

In centrul romanului Ultima pictură a Sarei de Vos se afla o pictura tulburatoare, provenita din secolul al XVII-lea. Este vorba de unica lucrare a Sarei de Vos, o pictorita olandeza de exceptie din Epoca de Aur, una dintre putinele femei care au reusit sa fie acceptate intr-o lume a barbatilor, recunoscuta ca membra a breslei pictorilor din Olanda.

Trei sute de ani ai tarziu, pictura ei ravaseste vietile celor cu care intra in contact. Binecuvantarile si blestemele ce par a fi ascunse intre straturile vopselelor asezate cu durere de autoare in scena coplesitoare de iarna se infiltreaza in sufletele fiecarui proprietar al tabloului.

Un stil narativ superb: sec, jucaus, extrem de viu, cu o constiinta aproape tactila a conturului emotional al inimii. Plin de detalii vii, foarte atent la diferentele de clasa si sex, este genul de fictiune care te tine treaz noaptea, mai intai pentru ca nu te poti opri din citit, apoi pentru ca incetinesti pentru a savura suspansul. – Boston Globe

Ultima pictură a Sarei de Vos – O superba scriitura atemporala, construita de-a lungul a catorva secole. – Kirkus Review

Cartea Ultima pictură a Sarei de Vos, de Dominic Smith poate fi comandată cu reducere de la Elefant, Cartepedia sau Libris.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
INSECTE DIN LUMEA ÎNTREAGĂ

Colecții la chioșcuri: INSECTE DIN LUMEA ÎNTREAGĂ!

Next Article
Comunicare

Comunicare și lectură în era tehnologiei

Related Posts

Total
0
Share