fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Umilul Pi, o comedie a erorilor matematice, de Matt Parker (Editura Publica, 2021)

Umilul Pi

Matt Parker ne arată în Umilul Pi că viața noastră, oricât de modernă ar fi, se construiește pe matematică: programe informatice, finanțe, inginerie. Explorând și explicând o litanie de defecțiuni, ratări și avarii în care sunt implicate internetul, big data, alegerile, indicatoarele stradale, loteriile, Imperiul Roman și o nefericită echipă olimpică de tir, Matt Parker ne prezintă modalitățile bizare în care matematica ne dă cu tifla și ne dezvăluie capriciile acesteia, despre locul său esențial în lumea noastră.

„Dacă ați plutit prin viață fără să vă fi gândit vreodată la consecințele cotidiene ale lungimii finite a numerelor binare, la împărțirea cu zero sau la rotunjirea numerelor, legați-vă centura de siguranță și pregătiți-vă să fiți deopotrivă îngroziți și fascinați.” – Helen Czerski, autoarea cărții Storm in a Teacup

“Matt Parker a reușit ceva minunat. Ideea lui de a cerceta erorile matematice pe care le comit oamenii și consecințele uneori amuzante, alteori dezastruoase pe care le pot avea ele este superbă.” – Marcus Berkman, Daily Mail

“O carte deșteaptă și amuzantă despre câteva dintre cele mai serioase probleme reale.” – Library Journal

Autorul cărții Umilul Pi crede că dacă am vedea matematica ca pe un aliat practic în viețile noastre, am avea parte de mai multe situații avantajoase.

Această carte are scopul de a ne feri de capcanele pe care ni le întinde matematica și de a o transforma într-un prieten de nădejde.

Ce se întâmplă când matematica dă greș în lumea reală?

De la arhitectură și programare informatică până la finanțe și inginerie, lumea noastră este construită pe matematică, dar ne dăm seama cât de mult depindem de lucrarea discretă a matematicii numai când ceva nu merge așa cum trebuie.

Cartea Umilul Pi, o comedie a erorilor matematice, de Matt Parker este o colecție a erorilor matematice din toate timpurile și poate fi cumpărată cu reducere de la Elefant, Libris sau Cartepedia.

Silvia Filip
Total
3
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Noaptea Cărților Deschise

Sărbătorește lectura pe litera.ro, la o nouă ediție Noaptea Cărților Deschise!

Next Article
Un moment magic

Un moment magic, de Kristin Hannah (Editura Litera, 2021)

Related Posts

Total
3
Share