fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Un lucru absolut remarcabil, de Hank Green (Editura Corint, 2019)

UN LUCRU ABSOLUT REMARCABIL

Editura Corint le prezintă cititorilor colecției LEDA EDGE Contemporary
UN LUCRU ABSOLUT REMARCABIL, un adevărat eveniment editorial, un roman care îi va cuceri instantaneu pe toți cei care au urmărit vreodată un film pe Youtube sau care au postat ceva într-o rețea de socializare.

Cartea Un lucru absolut remarcabil , de Hank Green poate fi comandată online de la Elefant.

Un lucru absolut remarcabil este romanul de debut al celebrului Hank Green, omul al cărui nume a devenit sinonim cu vlogul și care a reinventat modul în care se absoarbe informația în secolul internetului.

Într-o manieră absolut electrizantă, cartea spune povestea unei tinere de 23 de ani al cărei filmuleț despre o misterioasă sculptură din New York devine viral, transformând-o într-o celebritate mondială și aruncând-o în mijlocul unui mister de dezlegarea căruia ar putea să depindă însăși soarta umanității.

April May a descoperit, din întâmplare, o reprezentare de trei metri a unui robot îmbrăcat în armură de samurai pe care îl botează Carl. Numai că statui similare se pare că există peste tot prin lume și întreaga omenire devine, peste noapte, de-a dreptul obsedată să înțeleagă cine sunt, de unde au apărut, cine le-a creat și, mai ales, cărui scop slujesc bizarele monumente care seamănă prea mult cu puternicii Transformeri ca să nu facă parte dintr-un plan.

Iar April, ca descoperitoare a straniilor… Carli, se vede aruncată chiar în mijlocul unei furtuni mediatice, care îi transformă viața, relațiile și felul de a fi.

O carte îndrăzneață și pătrunzătoare, care pune în discuție teme majore, precum modul în care rețelele de socializare au schimbat noțiunea de celebritate, acela în care cultura noastră se radicalizează, dar și efectele dezumanizante ale unei vieți trăite în lumina reflectoarelor, la cheremul toanelor unui public mondial capabil ba de adorație, ba de ură și denigrare.

Un lucru absolut remarcabil este un roman captivant despre ce înseamnă să fii om în epoca internetului, Youtube-ului și a atotputernicelor rețele de socializare.

Hank Green este omul al cărui nume a devenit sinonim cu vlogul aproape, căci a redefinit modul în care absorbim informația în secolul internetului, cu  canalele sale de pe Youtube în care discută despre absolut orice (Vlogbrothers), popularizează știința (Crash Course și SciShow) sau literatura clasică, reinterpretând sub forma unor vloguri celebrele romane ale lui Jane Austen, Mândrie și prejudecată (devenit The Lizzie Bennett Diaries), Sandition (transformat în Welcome to Sandition) sau Emma (reimaginat ca Emma Approved).

Este director al companiei de producție Complexity, care creează filme cu caracter educațional care au fost vizionate, în total, de mai bine de două miliarde de ori și care sunt atât de populare, încât Washington Post l-a denumit „unul dintre cei mai la modă profi de științe american”. Împreună cu fratele său, John Green, autorul cărții Sub aceeași stea, Hank Green este co-fondatorul DFTBA.com (o platformă de micro-finanțare a creatorilor on-line), a VidCon (cea mai mare conferință dedicată comunității celor care creează filme pe care le promovează on-line), dar și al campaniilor Project for Awesome care (doar anul trecut a adunat peste 2 000 000 de dolari americani pentru organizații de caritate precum Save the Children sau Partners in Health).

În jurul vlogurilor pe care le realizează s-a format, în decursul timpului, o comunitate on-line, ai cărei membri se denumesc Nerdfighters și a căror deviză este: „încearcă să faci chestii grozave, să te simți bine și să lupți împotriva nașpeniei lumii”.

„În centrul romanului de debut al lui Hank Green stau întrebări existențiale despre celebritatea dobândită on-line.” – Wall Street Journal

„Cu această carte comică despre partea urâtă a celebrității dobândite pe internet, Hank Green intră pe picior de egalitate în competiție cu faimosul roman al fratelui său, Sub aceeași stea, ridicându-se la același nivel de excelență.” – People

„Plină de ambiție!” – Entertainment Weekly

„Hank Green, super-vlogger și fratele legendarului autor John Green, a scris Un lucru absolut remarcabil, un roman care vă va umple inimile de încurajare și alinare.” – Cosmopolitan

„Amuzant, antrenant, exploziv! Eram convins că Hank va fi grozav ca scriitor, dar chiar nu mi-am imaginat că va fi atât de bun încă de la prima încercare.” – John Scalzi

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Cele mai bune reduceri la cărți de azi, 25 februarie 2019

Next Article
Magiki

Dalmațianca DOTTY cu revista Prietenii Tăi Pufoși MAGIKI, numărul 4

Related Posts

Total
0
Share