fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

“Un trecut care se incapataneaza sa nu mai treaca” [Editura Humanitas, 2014]

un-trecut-care-se-incapataneaza-sa-nu-mai-treacaVolumul acesta, gandit anume pentru publicul romanesc, poarta titlul sub care s-a desfasurat intalnirea Inapoi la argument dintre Horia-Roman Patapievici si Bronisław Wildstein: Un trecut care se incapataneaza sa nu mai treaca.

Cumpara cartea cu reducere.

Trecutul, ca si prezentul, despre care vorbesc eseurile adunate in aceasta carte nu sunt doar trecutul si prezentul Poloniei. Iubindu-si nespus patria, Bronisław Wildstein stie totodata ca ea se vede cel mai bine de la acea altitudine de unde se pot imbratisa perspectivele cele mai vaste.

De aceea, intransigenta cu care judeca faptele trecutului si distorsiunile prezentului se intemeiaza pe optiuni ferme, capabile sa mearga impotriva curentului, fiindca nu sunt conjuncturale, ci tin de o atitudine adanca, de o gandire vie, saturata de concret, obsedata de adevar si de moralitate.

 

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Catalin Dorian Florescu, autorul lunii noiembrie desemnat de libris

Next Article

Reducerile zilei. 1 noiembrie 2014

Related Posts

Total
0
Share