fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Văduvele de la castel, de Jessica Shattuck (Editura Litera, 2021)

Văduvele de la castel

Despre cartea Văduvele de la castel, de Jessica Shattuck.

Marianne von Lingenfels, văduvă a unui luptător din mișcarea de rezistență, se întoarce la castelul ce a aparținut cândva familiei soțului ei.

Cumpără cartea cu reducere

Acum, la finalul celui de-al Doilea Război Mondial, castelul nu poate fi decât o ruină, chiar dacă odinioară era mândria familiei.

Soțul ei a fost ucis după atentatul eșuat împotriva lui Hitler, din 20 iulie 1944, iar din acel moment Marianne a făcut tot posibilul de a-și respecta promisiunea făcută complotiștilor, aceea de a le găsi și proteja soțiile.

Alături de alte două femei, trecute și ele prin experiența necruțătoare și dureroasă a războiului, Marianne își dă seama mai târziu că viața este mult mai complexă decât crezuse ea că poate fi.

De multe ori, avea obiceiul să privească doar în alb și negru ceea ce i se întâmpla iar asta nu avea cum să o scutească de probleme și neajunsuri, pasiuni întunecate ce amenințau la tot pasul.

“Jessica Shattuck ne oferă o perspectivă nouă și captivantă asupra urmărilor războiului. […] Scris cu putere introspectivă și cu empatie, Văduvele de la castel se numără fără îndoială printre romanele care relevă adevăruri noi despre una dintre cele mai tragice epoci ale istoriei.”  –  USA Today

Văduvele de la castel reprezintă un portret dramatic și, în același timp, nuanțat al războiului și al consecințelor acestuia, explorând tema supraviețuirii, a iubirii și, în final, a iertării care urmează după o viață plină de dificultăți.

Cartea Văduvele de la castel, de Jessica Shattuck a apărut la Editura Litera și poate fi comandată de la Litera sau Elefant.

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Festivalul de vară al editurilor din România

Festivalul de vară al editurilor din România (2-8 august)

Next Article
Colibri

Colibri, de Sandro Veronesi (Editura Litera, 2021)

Related Posts

Total
0
Share