fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Viteza încrederii, Stephen M.R. Covey, (Editura Act și Politon, 2021)

Viteza încrederii

Viteza încrederii: Singurul lucru care schimbă totul – The Speed of Trust: The One Thing that Changes Everything de Stephen M.R Covey și Rebecca R. Merrill este un mic tratat despre încredere.

Covey explică pe îndelete cum să câștigi încrederea, cum să o păstrezi, să o construiești și să o integrezi în fiecare aspect al vieții tale.

O încredere mai mare va duce într-un timp mai scurt la rezultate mai bune, cu un cost mai scăzut, atât în relațiile profesionale, cât și în cele personale.

Autorul crede că încrederea este componenta-cheie de leadership a noii economii globale.

„Puține lucruri pot ajuta un individ mai mult decât a i se da o responsabilitate și de a-i spune că ai incredere în el.” – Booker T. Washington

Autorul antreprenor convertit în scriitor iți promite că, aplicând principiile din carte:

• Vei clădi relații mai puternice, mai sustenabile;

• Vei obține deznodăminte mai bune;

• Vei avea mai multe oportunități, mai multă influență și mai multă distracție;

• Vei învăța cum să stabilești, să restabilești și să extinzi – singurul lucru care are un impact spectaculos asupra tuturor celorlalte lucruri din viața ta – încrederea.

“Această carte poate schimba vieți. Covey ne ajută să înțelegem cum să oferim și să inspirăm încredere în orice persoană pe care o întâlnim. Aceasta este fundația pentru adevăr și succes suprem. O lectură foarte interesantă și revelatoare.” – Larry King, moderator, realizator de emisiuni radio și TV

Încrederea este precum drojdia pentru pâine, face totul să crească și, din această cauză, suntem învățați cum să purtăm cât mai des „ochelarii încrederii”,

 Cele 13 comportamente-cheie comune liderilor de mare încredere din toată lumea sunt:

1. Vorbește direct;

2. Demonstrează respect;

3. Creează transparență;

4. Îndreaptă greșelile;

5. Arată loialitate;

6. Livrează rezultate;

7. Perfecționează-te;

8. Confruntă-te cu realitatea;

9. Clarifică așteptările;

10. Practică răspunderea;

11. Întâi ascultă;

12. Respectă-ți angajamentele;

13. Extinde încrederea.

În momentul în care vei realiza o evaluare a acestor 13 comportamente vei ajunge să treci la acțiune și să stabilești schimbări concrete.

Cartea Viteza încrederii se termină cu întrebarea – Cum restabilesc încrederea când aceasta a fost pierdută? și ne amintește de înclinația noastră înnăscută de a avea încredere: “Noi ne-am născut cu o înclinație spre încredere. Când eram copii, majoritatea dintre noi erau naivi, inocenți, vulnerabili și creduli. Prin intermediul experienței de viață, mulți dintre noi au devenit mai puțin încrezători – uneori din motive bune. … Și adevărul este că noi o putem restabili. O putem dezvolta. O putem restabili. Putem deveni credibili personal și organizațional. Ne putem comporta în moduri ce inspiră încrederea. Putem spori viteza și scădea costul în fiecare dimensiune a vieții noastre.”

Cartea Viteza încrederii, de Stephen M.R. Covey poate fi cumpărată de la Elefant sau Libris.

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Dragă John

Dragă John, de Nicholas Sparks (Editura Litera, 2021)

Next Article
Blestemul familiei Palmisano

Blestemul familiei Palmisano, de Rafel Nadal (Editura Litera, 2021)

Related Posts

Total
0
Share