fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Yantra Yoga – Yoga tibetană a mișcării, de Namkhai Norbu (Editura Herald, 2021)

Yantra Yoga

Renumitul maestru Dzogchen Chögyal Namkhai Norbu Rinpoche s-a născut în anul 1938 în ținutul Derghe, situat în Tibetul Oriental. În anul 1955 l-a întâlnit pe Changchub Dorje (1826-1961), principalul său învățător Dzogchen, al cărui mod de viață și fel de a preda au devenit pentru el o sursă permanentă de inspirație.

După ce se mută în Italia, lucrează pentru institutul Ismeo (Istituto per il Medio e l’Estremo Oriente) din Roma, iar mai târziu, între anii 1962-1992, predă limba și literatura tibetană și mongolă la Istituto Universitario Orientale din Napoli.

În anul 1989 Chögyal Namkhai Norbu a întemeiat Institutul Shang Shung, care are drept țel păstrarea culturii tibetane prin promovarea și răspândirea cunoașterii acesteia. Din anul 2007 a început să țină seminarii de vară și în România.

Spre deosebire de alte forme de Yoga, valoarea Yantra Yoga constă nu doar în faptul că trupul devine mai elastic, mai mobil, mai puternic, ci în aceea că armonizează corpul, energia și mintea prin intermediul respirației.

“Aceasta este marea șansă pe care ne-o oferă Yantra Yoga. Descoperindu-ne și cunoscându-ne pe noi înșine, viața devine mai blândă, calitatea ei crește, tensiunile se diminuează, sănătatea este menținută sau îmbunătățită și înțelepciunea își găsește un sălaș stabil în mintea noastră. Această descoperire și cunoaștere de sine este singura cale spre evoluție ca ființă umană.” Gabriella Schneider

Cartea Yantra Yoga – Yoga tibetană a mișcării redă în detaliu posturi specifice pentru Yantra yoga, dar și tipul de respirație și modul de concentrare corespunzător. Aceste exerciții pot fi aplicate de oricine, la orice vârstă, cu unele adaptări pentru persoanele cu dizabilități.

În urma acestui proces, cele trei niveluri ale existenței se armonizează, mintea se calmează și putem descoperi condiția noastră primordială.

Cartea Yantra Yoga – Yoga tibetană a mișcării, de Namkhai Norbu poate fi cumpărată de la Elefant sau Libris.

Silvia Filip
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Bookilipir

Bookilipir - carte Cadou și reduceri de până la 75%

Next Article
Dragă John

Dragă John, de Nicholas Sparks (Editura Litera, 2021)

Related Posts

Total
1
Share