fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Zborul libelulei, de Leila Meacham (Editura Litera, 2020)

Zborul libelulei

La sfârșitul anului trecut Editura Litera a publicat romanul Zborul libelulei, de Leila Meacham. O poveste interesantă, o lectură captivantă pentru amatorii cărților care evocă atmosfera de război.

Despre romanul Zborul libelulei, de Leila Meacham

În vâltoarea celui de-al Doilea Război Mondial, cinci tineri americani idealiști primesc câte o scrisoare misterioasă de la Oficiul pentru Servicii Strategice, în care li se pune întrebarea dacă sunt dispuși să lupte pentru țara lor. Sunt oameni care provin din medii foarte diferite – un atlet texan cu rădăcini germane, un membru al înaltei societăți, fiu al unei franțuzoaice și al unui afacerist bogat, un pescar din Midwest, sărac lipit pământului, o creatoare de modă orfană și o frumoasă floretistă –, dar cu toții răspund acestei chemări a datoriei, deși fiecare are un motiv ascuns. Legătura dintre ei se cimentează pe loc, într-un grup pe nume Libelula.

La puțin timp după terminarea stagiului de pregătire, sunt parașutați în spatele liniilor inamice și își preiau identitățile false, izolați unii de alții. Nu pot comunica între ei decât prin intermediul unei cutii poștale secrete, dar sunt în permanent contact cu puternica elită nazistă care ține Parisul sub asediu.

Astfel începe un joc dramatic și plin de suspans de-a șoarecele și pisica, în care tinerii americani încearcă să rămână nedescoperiți, până când unul dintre ei este prins și dus în fața plutonului de execuție. Să fie oare lucrurile așa cum par sau e vorba despre spionaj de înaltă clasă?

„Stilul impecabil al lui Meacham și tensiunea pe care o tai cu cuțitul evocă dramele zilnice ale vieții din Parisul cucerit de Reich. Poate că ocupația nu a durat decât puțin peste patru ani, dar celor siliți s-o îndure li s-au părut o mie.“ Bookpage

Romanul Zborul libelulei, de Leila Meacham poate fi comandat cu reducere de la Litera, Elefant sau Cartepedia.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
CNCS

Grupul Editorial Corint, în topul editurilor recunoscute de CNCS în domeniul Istorie

Next Article
BOOKS50

Reduceri Elefant: BOOKS50 pentru 50% reducere la mii de cărți

Related Posts

Total
0
Share