fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Dansul dragonilor, de George R.R. Martin

„Dansul gheţii şi al focului” este o serie care de mult nu mai are nevoie de prezentare. Creaţia lui George R.R. Marin este atât de populară încât câteva sute de exemplare din Dansul dragonilor, carte care aparţine seriei, au fost publicate înainte de lansarea oficială, „din greşeală”. Bestseller în cea mai largă accepţiune a termenului, a fost adaptată pentru televiziune şi conţine toate ingredientele suspansului într-o lume mitică, dar ale cărei coordonate principale sunt eternele caracteristici ale oamenilor din toate timpurile şi toate lumile, reale sau imaginate: eroismul, altruismul, pe de o parte, lăcomia, ura, setea de putere pe de alta.

  • Dansul dragonilorCarte publicata in 2013 la Nemira
  • Cumpara cartea cu reducere
  • Colectia Nautilus SF
  • Traducator: Silviu Genescu, Mihai Dan Pavelescu, Laura Bocancios, Ana-Veronica Mircea
  • Tip coperta: Brosata
  • Format: 130×200
  • Numar pagini: 1288
  • ISBN: 978-606-579-652-2

Jon Snow este ales cel de-al 998-lea Lord Comandor al Night Watch şi l-a trimis pe Samwell Tarly să devină Maestru al Citadelei Oldtown. Acesta este însoţit de Maestrul Aemon, mama Gilly şi nou-născutul lui Mance Rayder, schimbat cu copilul lui Gilly pentru a fi salvat de la sacrificiu. Snow îşi începe domnia prin decapitarea lui Janos Slynt, care refuză să-i recunoască autoritatea.

În acelaşi timp, in Dansul dragonilor căutarea Corbului cu trei ochi continuă pentru Bran Stark, care dă peste Copiii Pădurii, locuitori non-umani din Westeros. Corbul cu trei ochi este în realitate Last Greenseer, un fost membru uman al Night Watch. Bran are în continuare abilitatea de a comunica în vis cu tatăl său, Ned Stark, pentru trecut, şi cu Theon Greyjoy pentru prezent.

În estul îndepărtat, Daenerys Targaryen a reuşit să cucerească oraşul Meereen, dar are dificultăţi în a menţine pacea în interiorul cetăţii, în timp ce încearcă să prevină şi înfrângerea militară. În urma faptului că dragonii ei au ucis oameni şi animale, apare o boală ciudată şi Daenerys este nevoită să-şi închidă dragonii, cu excepţia lui Drogon, care evadează. Daenerys se cunună cu nobilul Hizdahr zo Loraq, chiar dacă are o relaţie cu Daario Naharis, doar pentru a preveni o serie de ucideri comise de un grup numit Fiii Harpiei. Dar Hizdahr este deconspirat după o tentativă de a-şi otrăvi soţia şi astfel Barristan Selmy îl înlătură de la putere şi se pregăteşte din nou de bătălie, pentru că Quentyn Martell, prinţul din Dorne, vrea să fure dragonii…

Dansul dragonilor este, neîndoielnic, o carte menită pentru a fi adaptată televiziunii performante de azi, care poate „activa” toată această reţea de personaje mistice care evoluează în repere cât se poate de umane într-o lume în care totul este posibil.

Cumpara Dansul dragonilor, de George R.R. Martin de aici: Elefant / Libris / eMAG

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Saga cumparaturilor: doua colectii Nemira cu 50% reducere

Next Article

Eseuri de indragostit, de Alain de Botton

Related Posts

Total
0
Share