fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Dezbatere Humanitas: Mici opere morale, de Giacomo Leopardi

Mici opere moraleLuni, 7 noiembrie, de la ora 19, Libraria Humanitas de la Cismigiu va fi gazda unei noi seri italiene, un eveniment dedicat uneia dintre capodoperele prozei secolului al XIX-lea: Mici opere morale de Giacomo Leopardi.

Vor vorbi despre acest volum, recent aparut in editie bilingva la Humanitas, Dan C. Mihailescu, Stefan Vianu, Smaranda Bratu Elian si Oana Bosca-Malin, in cadrul dezbaterii: “«Cartea fara seaman»: de la pesimismul filozofului la ironia literatului”.

Cartea Mici opere morale, de Giacomo Leopardi poate fi cumpărată cu reducere de aici.

“Micile opere morale au fecundat multe experiente literare italiene ale secolului XX, prin contributia lor originala si deosebit de vitala. Cartea metafizica a lui Giacomo Leopardi demonstreaza ca scriitorii si poetii poseda deseori o capacitate interpretativa speciala, acuta, productiva, care se exprima in cele mai diferite forme de intertextualitate: in cazul acestui text extraordinar, este vorba despre scriitori mai degraba excentrici, daca nu chiar marginali, in ale caror opere este evidenta, fie in mod declarat, fie mascat, prezenta vitala a Micilor opere. Lista ar fi cu adevarat lunga, dar ne limitam aici sa amintim o consideratie a lui Italo Calvino, deloc intamplator ales ca o figura exemplara a emulatiei create de textul leopardian in secolul care tocmai s-a incheiat: «este cartea din care deriva tot ceea ce scriu».” (Novella Bellucci)

Accesul la eveniment este gratuit si se face pe baza unei rezervari prelabile prin Eventbook.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Întâlnirea cu visele

Întâlnirea cu visele, de Ruth Berry

Next Article
cărți copii engleză

Reduceri de până la 50% la cărți pentru copii în engleză

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share