fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Armata de cavalerie. Povestiri din Odesa, de Isaac Babel (Editura Polirom)

Isaac BabelVolumul de fata grupeaza integral povestirile din Armata de cavalerie, partial ciclul odesit si alte cateva texte. Prospetimea privirii auctoriale, alaturi de poeticitatea textelor – Isaac Babel este un rafinat stilist –, participa la conturarea unor personaje complexe, veridice. Prin fata cititorului se perinda cavaleristi (comandanti, comisari, simpli soldati), tarani, clerici, hoti, negustori, cu totii plini de viata, departe de orice schematism si ostentatie.

Prin intermediul unor scrisori trimise de pe front, al unor franturi din zilele de groaza, de acalmie ori de pregatire de lupta, dar si prin decuparea unor scene de viata din mediul evreiesc ori din propriul trecut, autorul se descopera ca pictor ce poate cuprinde in cateva trasaturi de penel, subtil, comic si tragic, destine si intelepciune, omenescul din om.

Cumpara cartea cu un pret special: 21,56 lei (26,95 lei pret vechi)

„Nu poti sa nu te intrebi cum ar fi scris Isaac Babel daca n-ar fi trait in vremuri atat de tulburate. Fara teroarea istoriei, am fi vorbit acum despre el, poate, cum vorbim despre orice alt celebru artist european.” (The Guardian)

„Lectura lui Babel aminteste de tanarul Tolstoi, de Maupassant, Cehov, Stephen Crane si Salom Alehem. Cu toate acestea, Isaac Babel e diferit: el este un cronicar al situatiilor imposibile, ale caror claritate si precizie dau fictiunii intensitate lirica si luminozitate.” (Kirkus Reviews)

„Lumea este pentru mine ca un spectacol urias, in fata caruia eu sunt singurul spectator fara binoclu. Orchestra anunta preludiul celui de-al treilea act, scena este departe, ca intr-un vis, inima imi tresalta de placere – n-ar fi pacat ca in fata unui asemenea spectacol sa fiu orbit de o banala pereche de lentile?” (Isaac Babel)

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Mega reduceri: eBooks la doar 5 lei

Next Article
ernesto sabato

Tunelul, de Ernesto Sabato (Editura Humanitas)

Related Posts

Total
0
Share