fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Cât aur ascund aceste coline, de C Pam Zhang (Editura Nemira, 2021)

Cât aur ascund aceste coline

C Pam Zhang a publicat în anul 2020 primul său roman, numit Cât aur ascund aceste coline (How Much of These Hills is Gold), ce a fost nominalizat la Booker Prize și aclamat de critică și de public.

Comandă cartea de aici

Despre cartea Cât aur ascund aceste coline

Acțiunea se desfășoară în California, locul în care lăcomia și sărăcia se însoțesc, goana după aur este încheiată. Aici își duc traiul două fetițe de imigranți chinezi rămase orfane. În acest decor ele încearcă să supraviețuiască dar au și misiunea foarte importantă de a-și îngropa tatăl.

În acest fel începe o călătorie extraordinară printre oase de bizon gigantice, urme de tigru, secrete de familie, rivalități, dar și speranțe pentru un altfel de viitor.

„Cel mai curajos debut al anului.“ – The Guardian

Lucy și Sam caută în tot acest peisaj dezolant un loc cald pe care să-l poată numi acasă. În acest fel începe o călătorie extraordinară printre oase de bizon gigantice, urme de tigru, secrete de familie, rivalități, dar și speranțe pentru un altfel de viitor.

Cartea adună în același loc marile mituri ale Vestului alături de simbolismul chinez și, într-un fel, este o încercare de recâștigare a memoriei miilor de imigranți chinezi care, deși au lucrat ani la rând la căile ferate americane, nu au fost menționați în nici o istorie.

„O altfel de dimineață, acum. Mușamaua pe care Ma a smuls-o de la fereastră nu va mai fi pusă la loc, coliba e tot mai luminoasă, nimic nu stă între ei și soare. Iau micul-dejun din nou ca o familie, toți patru, molfăind, tachinând, oferind, ciondănindu-se, plănuind, visând împreună. Iluminați – fiecare gest e luminat de promisiunea dimineții.

În cele din urmă Ba și Lucy își trag cizmele și apucă uneltele de căutat aur ascunse într-o cutie de scripcă. Pornesc spre câmpul de aur în pas lejer, acum că înșelătoria cu programul de minerit a luat sfârșit.

– Nu-i mai ușor așa, spune Ba, fără secrete?“

Cartea Cât aur ascund aceste coline, de C Pam Zhang a apărut la Editura Nemira și poate fi comandată de aici.

Silvia Filip
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Nemi

1 + 1 Gratuit la cărțile pentru copii Nemi (20 mai - 1 iunie)

Next Article
Istoria culturii și literaturii universale pentru copii

Istoria culturii și literaturii universale pentru copii, de Paul Magheru (Editura Evrika, 2021)

Related Posts

Total
1
Share