fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Cel dintâi mister. Povestea ta – dinainte de a te naște, de KATHARINA VESTRE

Cel dintâi misterCel dintâi mister spune povestea ta (și a mea, și a noastră, a tuturor), de la concepere până la naștere, de la primele diviziuni celulare primitive până la următoarele nouă luni, când, copii umani gata-făcuți, ne luptăm să ne facem drum spre lume, pe o cale foarte îngustă.

Știai că expresia „iepurele a murit” (folosită pentru a anunța o sarcină) vine de la testele de sarcină făcute în anii 1920, când medicii injectau urina femeii într-o iepuroaică și apoi examinau ovarele animalului? Sau că micuțul mascul al viermelui de mare Bonellia viridis își petrece întreaga viață în interiorul femelei mult mai mari decât el, ca donator personal de spermă?

Acestea sunt două dintre numeroasele situații stranii pe care le vei găsi în Cel dintâi mister. Este povestea ta dinainte de a te fi născut, poveste în care Katharina Vestre conturează procesul miraculos din pântecul mamei. Este știință pe înțelesul tuturor, istoria științei, poveste și educație publică de cea mai bună calitate. O carte fermecătoare, distractivă, amuzantă, accesibilă, adresată tuturor și plină de informații.

Cartea este genul prietenos, curios, genial de limpede și de uman de a scrie despre știință, pe care îl ador.  – Ed Lake, Profile Books

O poveste emoționantă și foarte frumos ilustrată despre modul în care am fost creați. Autoarea are o abilitate incredibilă de a explica fenomene complexe într-o manieră atrăgătoare și ușor de înțeles. – Catherine Krøger, Dagbladet

Cel dintâi mister, o carte fermecătoare, ilustrată, distractivă, amuzantă, accesibilă și plină de informații – de la Katharina Vestre, o tânără cercetător doctorand în Bioștiințe la Universitatea din Oslo. Ilustrații de Linnea Vestre.

Cartea Cel dintâi mister. Povestea ta – dinainte de a te naște, de KATHARINA VESTRE va putea fi comandată și online de la Elefant, Libris sau Esteto.

bogdan
Total
6
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Această poveste

Această poveste, de Alessandro Baricco (Editura Humanitas, 2018)

Next Article
Poveşti cu o pisică roşie şi alte reverii

Poveşti cu o pisică roşie şi alte reverii

Related Posts

Total
6
Share