fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

„Concert în memoria unui înger”, de Eric-Emmanuel Schmitt

Ce legătură există între o femeie care îşi otrăveşte mai mulţi soţi şi un preşedinte de Republică îndrăgostit? Dar între un simplu marinar onest şi un escroc internaţional care face afaceri veroase cu China? Şi cum de Sfânta Rita, patroana disperaţilor, este un soi de liant între toate aceste „isprăvi”? Simplu: cei mai ticăloşi dintre oameni au şansa de a se căi, de a alege lumina după ce au experimentat întunericul. Este o chestiune de alegere majoră şi în fiecare zi şansa întoarcerii spre bine este oferită celor care vor s-o ia. Unii prind oportunitatea, alţii o refuză, iar mulţi nici nu realizează că au avut-o. Acesta este mesajul esenţial al celor patru povestiri care alcătuiesc „Concert în memoria unui înger” şi prin care Eric-Emmanuel Schmitt pune în faţa unora oglinda propriei vieţi întruchipată de personaje emblematice şi poveşti strălucite.

  • concert-in-memoria-unui-inger_1_produsCarte publicata in 2012 la Humanitas Fiction
  • Cumpără cartea la cel mai mic preț
  • Colectia Seria de autor Eric-Emmanuel Schmitt
  • Traducator: Simona Brinzaru
  • Tip coperta: Brosata
  • Format: 130×200
  • Numar pagini: 216
  • ISBN: 978-973-689-501-2

Suntem liberi cu adevărat să ne alegem destinul? Ne putem schimba într-adevăr? O bătrână povesteşte unui tânăr că şi-a otrăvit bărbaţii, dar nu a fost pedepsită niciodată pur şi simplu pentru că nu atrage atenţia asupra ei. Nejudecată de oameni, dar aflată în faţa propriei judecăţi. Sau a dorinţei de a se „împăuna” cu ce a făcut, frustrată de indiferenţa celor din jur?

Un marinar află printr-o telegramă că fiica lui a decedat. Care fiică? Are patru şi până să ajungă pe uscat se tot gândeşte pe care dintre ele ar „prefera” s-o piardă. Apoi îşi dă seama că nu este bine să gândească astfel, îşi reaminteşte de soţia însărcinată şi realizează că fusese vorba despre un avort…

Un muzician îl lasă pe altul să moară pentru a câştiga un concurs. Două decenii mai târziu, pocăit, îl găsim schimbat şi total dedicat tinerilor în dificultate. Nu este de ajuns pentru ispăşirea păcatului anterior; dă nas în nas cu cel pe care îl credea mort şi care s-a întors să se răzbune. După zece ani, cadavrele celor doi sunt desoperite înlănţuite.

Prima Doamnă a Franţei se plictiseşte şi din acest motiv decide să rămână alături de soţul ei şi să-i facă viaţa imposibilă. Dar se îmbolnăveşte de cancer. În timp ce preşedintele îşi dă seama că o iubeşte mai presus de orice, ea scrie o carte despre care el crede că dezvăluie tot ceea ce a făcut pentru a ajunge la putere, memorii ale răzbunării. Încearcă să pună mâna pe ea, dar nu reuşeşte decât după moartea femeii: cartea se dovedeşte a fi o odă închinată soţului pe care, la rândul ei, realizează în faţa morţii că l-a iubit întotdeauna.

Eric-Emmanuel Schmitt, câştigător al Premiului Goncourt, cunoscut mai mult datorită romanelor sale, se dovedeşte a fi la fel de captivant când scrie proză scurtă, reuşind să ofere finaluri imprevizibile şi personaje memorabile.

Cumpara cartea „Concert în memoria unui înger”, de Eric-Emmanuel Schmitt cu reducere: Elefant / eMAG / Libris

Dacă-ți plac cărțile scrise de Eric-Emmanuel Schmitt, te invităm să citești și recenzia Emiliei la romanul ”Milarepa”. Găsești recenzi aici.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

„Bogaţii”, de John Kampfner

Next Article

„Povestea lui Jun Do”, de Adam Johnson (Editura Polirom)

Related Posts

Total
0
Share