fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Coperte care ne plac: “Catch-22”, de Joseph Heller (Editura Polirom)

catch-22Desi postam mai rar in rubrica “Coperte”, atunci cand se intampla o facem cu mare bookurie. Am devenit foarte pretentiosi si selectivi, se pare, dar, din cand in cand, ne mai facem timp sa admiram si coperte. Si cum ne place mult una, pac o postam si aici.

Daca vreti si sa cititi cartea, nu doar sa-i admirati coperta, va recomandam sa o luati de aici. Are pretul redus.

Despre carte:

Romanul a fost ecranizat in 1970 intr-o productie exceptionala, in regia lui Mike Nichols, avand in distributie nume mari, precum Alan Arkin, Buck Henry, Anthony Perkins sau Orson Welles.

Catch-22 a fost la vremea aparitiei sale o carte imbratisata de contracultura americana ca simbol al rebeliunii anti-institutionale. Actiunea romanului se concentreaza asupra evenimentelor ce se deruleaza la o baza militara americana fictiva, in ultimele luni ale celui de-al Doilea Razboi Mondial, iar neobisnuitul protagonist al povestii este Yossarian, un erou de o inventivitate si energie inepuizabile, hotarat sa supravietuiasca razboiului.

Romanul oscileaza intre comic si teroare cu o usurinta fenomenala, explorand ingenios absurdul existentei intr-un mediu in care comunicarea a incetat, sufocata de birocratie si manii autiste, violenta si amenintarea mortii sunt la ordinea zilei, iar pastrarea judecatii si a simtului realitatii necesita eforturi aproape supraomenesti.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

32 de super titluri la doar 9 lei. Reduceri de pana la 85% + transport gratuit

Next Article

Transport gratuit la orice comanda de carte de la Elefant

Related Posts

Total
0
Share