fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Cum se distrau romanii odinioara, de Adrian Majuru (Editura Corint, 2019)

Cum se distrau romanii odinioara

Cum se distrau romanii odinioara face parte din noua colectie Istorii urbane a Editurii Corint, coordonata de Adrian Majuru – o incursiune in istoria mica si mare a oraselor romanesti in principal, ca si in vietile locuitorilor acestora, fie ca sunt boieri, burghezi sau simpli uvrieri.

De la fanarioti pana la perioada interbelica, trecand prin regimul comunist si ajungand in contemporaneitate, orasul s-a nascut si a evoluat sau involuat, ramanand o constanta in viata noastra. 

Cum se distrau romanii odinioara – povesti de altadata, stiintific documentate si spuse cu har, despre peisajul orasenesc, despre comportamentul oraseanului, despre vestimentatie, ocupatii, petrecerea timpului liber etc. O colectie in care se intrepatrund antropologia, istoria mentalitatilor, istoria ca atare, destinata  publicului larg. 

Bucurestiul este expresia desavarsita a coabitarii dintre variate si nebanuite contraste. Aceasta este singura constanta istorica a unei asezari aglomerate care s-a adunat cu greu si in mare graba si care se chinuie inca sa-si contureze o personalitate. Dar toate partile constitutive, aflate intr-o diversitate incompatibila cu uniformitatea atat de dorita, distrug efortul coordonat de o minoritate urbana. S-a crezut ca mult mai acceptabila este coabitarea: intre lux si mizerie, intre oameni si caini, intre colibe si palate, intre burghez si cersetor, intre noroi sau praf si imbracamintea eleganta.

Aspectele cotidiene care au dat un impuls fascinant socializarii in orasele noastre moderne au o istorie relativ recenta in povestea noastra urbana, de circa 250 de ani. Ele au luat diverse forme, precum teatrul (de vara, de varieteu), cabaretul, cafenelele, restaurantele si braseriile, balul si dansul de societate de mai tarziu, parcurile de promenada si pentru echitatie, magazinele de lux, agentiile de vacanta, vilegiatura si excursiile de final de saptamana, tenisul de camp si sporturile de iarna, soarelele si petrecerile private, supeurile si lectiile de pian. – Adrian Majuru

Cumpără cartea Cum se distrau romanii odinioara, de Adrian Majuru, cu reducere, de la Cartepedia, Elefant sau Libris.

bogdan
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
minimalism japonez

Adio, lucruri! Noul minimalism japonez, de Fumio Sasaki

Next Article
Reduceri Elefantastice

Reduceri Elefantastice. Prețuri mai mici cu până la 80%!

Related Posts

Total
1
Share