fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

De ce visăm?, de Alice Robb (Editura Litera, 2021)

De ce visăm

În De ce visăm?, Alice Robb ne invită în lumea viselor, propunându-ne să facem o analiză a acestora pentru a ne folosi din plin de beneficiile propriei vieți nocturne.

De-a lungul timpului visul a stârnit interesul oamenilor, aceștia întrebându-se de ce visăm, cum putem să facem să ne amintim visele cât mai exact în momentul în care ne trezim sau dacă ne sunt de folos în vreun fel.

În timpul unei călătorii de studiu în Peru, jurnalista Alice Robb a descoperit cu uimire visarea lucidă sau modul în care o persoană care doarme își poate da seama că visează și chiar poate stăpâni ceea ce visează. Fiind foarte încântată de misterul acestei experiențe, începe să studieze și să sape în știința veselor, ajungând la concluzia că visele noastre nu sunt deloc întâmplătoare, de vreme ce ne ajută să depășim traumele psihice.

Tot visele ne pot influența sănătatea emoțională și fizică și din această cauză este important să reușim să ne amintim cât mai bine ce vis am avut.

„O carte de top 10 despre insomnie“ The Guardian

„Studiind importanța istorică și socială a viselor și analizând cele mai recente științe, Robb încearcă să corecteze abordarea greșită a acestei caracteristici a inconștientului nostru. Visele nu fac conversație plictisitoare, susține Robb în această carte convingătoare și plăcută.“ Vogue

Ghidându-se după experiența ei și a altor experți în vise, Alice Robb scrie acest ghid cu dorința ca noi să avem o viață mai sănătoasă și mai fericită.

Ne îndrumă să învățăm să ne bucurăm de experiența visului lucid, găsind numeroase conexiuni între vis și creativitate.

Cartea De ce visăm?, de Alice Robb a ajuns în topurile Vogue, Elle, Literary Hub, TIME, New York Magazine și The London Evening Standard și poate fi cumpărată online de la Litera, Elefant sau Libris.

Silvia Filip
Total
3
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Dans în arenă

Carte la chioșc: Dans în arenă, de Jojo Moyes

Next Article
Fiica Reichului

Fiica Reichului, de Louise Fein (Editura Nemira, 2021)

Related Posts

Total
3
Share