fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

De Ziua Internațională a Cărții, Elefant mizează pe un record absolut: 150.000 de cărți vândute într-o singură zi

Ziua Internațională a Cărții

Elefant își propune să stabilească un record absolut de Ziua Internațională a Cărții în acest an: 150.000 de volume vândute în doar 24 de ore. Ziua Internațională a Cărții va fi celebrată vineri, 23 aprilie. Pasionații de lectură vor avea acces la peste 26.300 de titluri cu preț redus. Discount-ul oferit de elefant.ro va depăși 50% la mii de titluri.

“Dincolo de obiectivul pe care ni l-am propus pentru această zi în care sărbătorim cartea, lectura, autorii și cititorii în egală măsură, pe termen lung ambiția noastră este să aducem cel puțin o carte în fiecare gospodărie din România, în fiecare an, și să contribuim astfel la ridicarea României de pe ultimele locuri în Europa la consumul de carte”, explică Adrian Dinu, Director Comercial Carte, la elefant.ro.

În acest moment, potrivit estimărilor Elefant, în medie, consumul mediu de carte este de 1-1,5 cărți pe an / locuitor la nivel național dar, potrivit unor statistici Eurostat, românii citesc în medie doar 5 minute pe zi și 70% dintre ei nu citesc nici măcar o carte pe an. Dacă în Uniunea Europeană, în 2018, s-au vândut cărți în valoare de 5,1 miliarde de euro, în România în aceeași perioadă, potrivit estimărilor jucătorilor din piață, vânzările s-au ridicat la 80-100 de milioane de euro.

În fiecare an, pe 23 aprilie, se sărbătorește Ziua Internațională a Cărții, menită să încurajeze regăsirea bucuriei pentru lectură, să sărbătorească însuși scopul cărților – acela de a reface legătura dintre trecut și viitor și de a crea o punte între generații și între culturi.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Librex

Librex încheie primul trimestru al anului cu venituri de 527.000 euro

Next Article
Noaptea Cărților Deschise

Sărbătorește lectura pe litera.ro, la o nouă ediție Noaptea Cărților Deschise!

Related Posts

Total
0
Share