fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Dincolo de limita aceasta biletul își pierde valabilitatea, de Romain Gary

Dincolo de limita aceasta biletul își pierde valabilitatea

Dincolo de limita aceasta biletul își pierde valabilitatea, un nou roman scris de Romain Gary a apărut recent la Editura Humanitas în deja celebra colecție Raftul Denisei.

De același autor noi am mai citit și Ai toată viața înainte, o carte superbă a cărei recenzi o găsiți aici.

Cum să treci într-o societate a succesului, opulenței, virilității și a arhetipului glorios francez spre decadența fizică? Printr-o voce puternic autoironică, punctată uneori de episoade siropoase sau dramatice, Romain Gary ne conduce pe drumurile dezorientate ale unui bărbat ce se apropie de vârstă de 60 de ani și de necazurile impotenții. Pe parcurs, aflăm și de problemele unei Franțe conservatoare, invidioasă pe statutul Americii, dar care încearcă să blameze pe oricine altcineva pentru eșecurile ei. O frescă excepțional creată de singurul dublu-câștigător al Premiului Goncourt despre bărbatul incapabil să-și recunoască inferioritatea dar care are un sfârșit cu tentă pozitivă pentru cei care reușesc să spicuiască morala autorului.

La cincizeci și nouă de ani, Jacques Rainier pare să aibă totul. O afacere prosperă, o iubită tânără și exotică, sincer îndrăgostită de el. Până într-o zi, când o întâlnire nefastă, la Veneția, marchează începutul declinului pentru bărbatul aparent invincibil și infailibil. Problemelor financiare cunoscute doar de cercul apropiaților li se adaugă acum o imensă angoasă, care îi macină fiecare gând și gest. Terifiat de perspectiva eșecului și a pierderii ființei iubite, Rainier se refugiază într-o lume a fantasmelor inavuabile. Iar când imaginația nu îi mai poate oferi soluții, îi cere Laurei să treacă alături de el dincolo de limita convențiilor, în teritoriul necartografiat al transgresiunii.

Cumpără cartea Dincolo de limita aceasta biletul își pierde valabilitatea, de Romain Gary de la Elefant, Libris sau Cartepedia.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
#CărțiCuSPF

#CărțiCuSPF - Vara aceasta Libris recomandă cărțile ca factor de protecție!

Next Article
Cărturești

Hai să te-mprietenim cu Cărturești ;)

Related Posts

Total
0
Share