fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Dragostea are 11 dimensiuni. Viata mea cu Stephen Hawking [Editura Humanitas, 2013]

dragostea-are-11-dimensiuni-viata-mea-cu-stephen-hawkingEditura Humanitas a publicat in colectia Memorii / Jurnale / Calatorii cartea despre celebrul fizician Stephen Hawking: “Dragostea are 11 dimensiuni. Viata mea cu Stephen Hawking”, de Jane Hawking.

Despre carte o sa gasiti o descriere mai jos, noi doar va aducem aminte de faptul ca Stephen Hawking se bucura si de aprecierea romanilor, cartile sale vanzandu-se in peste 100.000 de exemplare, asa cum spuneam acum ceva vreme aici. Probabil ati vazut si filmul The Theory of Everything despre care s-a tot povestit si care a si fost nominalizat la ultima editie a premiilor Oscar.

Intorcandu-ne la cartea “Dragostea are 11 dimensiuni. Viata mea cu Stephen Hawking”, va mai spun ca o puteti cumpara cu reducere de aici, iar mai multe carti scrise de Stephen Hawking le puteti gasi urmand acest link.

Despre cartea “Dragostea are 11 dimensiuni. Viata mea cu Stephen Hawking”:

Intr-o fotografie de la nunta lui Jane Wilde cu Stephen Hawking, petrecuta la Cambridge in vara lui 1965, tanarul fizician (avea 23 de ani) sta in picioare, la bratul miresei, sprijinindu-se usor intr-un baston. Fusese deja diagnosticat cu o boala neurologica degenerativa careia i se prezisese apropiatul deznodamant fatal. In anii urmatori, maladia lui Stephen progreseaza aproape in acelasi ritm cu faima sa ca om de stiinta: mai intai, tanarul fellow al Colegiului Caius de la Cambridge trebuie sa recurga la un scaun cu rotile, apoi isi pierde definitiv vocea – imaginea genialului cosmolog paralizat, care vorbeste prin intermediul unui computer, e bine cunoscuta.

Desi a fost avertizata de la bun inceput asupra gravitatii bolii sotului ei, Jane crede ca iubirea o va ajuta sa depaseasca orice dificultate. Naste trei copii, il ingrijeste multa vreme aproape singura pe Stephen si renunta la orice cariera proprie. Cu trecerea timpului, dragostea ei se amesteca tot mai mult cu compasiunea. E infinit de mandra de succesele stiintifice ale lui Stephen, ceea ce n-o impiedica sa-i vada cu luciditate defectele. Se straduieste sa-i sprijine cariera si sa-i fie mereu loiala. E constienta ca are sentimente materne fata de sotul ei cel chinuit de boala si adesea speriat ca un copil. Dupa cum are si resentimente… Dar asta nu inseamna ca l-ar putea parasi vreodata.

Pana la urma, dragostea cu multe fatete a lui Jane n-a fost de ajuns. Celebru si bogat in urma milioanelor de exemplare vandute ale cartii sale de popularizare a cosmologiei Scurta istorie a timpului, Stephen Hawking cade sub influenta – si farmecele – uneia dintre infirmierele echipei medicale care-l asista permanent. Isi paraseste familia si dupa o vreme divorteaza de Jane. Se pare ca dragostea are, intr-adevar, 11 dimensiuni. (descrierea cartii “Dragostea are 11 dimensiuni. Viata mea cu Stephen Hawking” de Jane Hawking este oferita de Editura Humanitas)

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Atentie se deschid usile... pentru cadouri

Next Article

Subjugare (recenzie la cartea "Către un zeu necunoscut" de John Steinbeck)

Related Posts

Total
0
Share