fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Scriitorul italian Paolo Giordano, in direct prin Skype in Libraria Humanitas Cismigiu

corpul-umanPaolo Giordano, unul dintre cei mai apreciati si tradusi scriitori din noua generatie de prozatori italieni, este invitat via Skype in Libraria Humanitas de la Cismigiu, miercuri, 6 mai, la ora 19.00, intr-un dialog despre experienta militarilor stationati in Afganistan si despre conceperea romanului Corpul uman, publicat la Editura Humanitas Fiction, in colectia “Raftul Denisei”.

La discutia moderata de scriitoarea Daniela Zeca-Buzura va participa si colonelul Vasile Marineanu, seful Centrului de investigatii sociocomportamentale din Ministerul Apararii Nationale, care are la activ mai multe misiuni in teatre de razboi.

Cartea poate fi cumparata si online, cu reducere, de aici.

Afganistan, valea Gulistan, un punct rosu pe hartile departamentelor de stiri. Reporteri din intreaga lume au vizitat bazele in care sute de mii de soldati, din 51 de tari, participa la operatiuni militare. Paolo Giordano revine din valea Gulistan transformand un pluton de soldati in eroii noului sau roman. Avanpostul Ice este revelatorul unei povesti despre maturizarea unei generatii. Microierarhia militara se desface in istorii personale in care intervin evenimentele vietii anterioare plecarii in misiune. Traumele definitive ale razboiului le continua pe cele difuze ale trecutului, de care tinerii soldati incearca sa se desprinda cautand aventura.

Apartinand noii generatii de prozatori italieni, Paolo Giordano s-a nascut in 1982 la Torino si a urmat studii de fizica teoretica, obtinand in 2010 un doctorat in fizica particulelor. Tanarul cercetator stiintific Paolo Giordano si-a cultivat marea pasiune pentru literatura urmand in 2006-2007 cursurile de tehnici narative de la Scuola Holden, fondata si condusa de scriitorul Alessandro Baricco. In 2008 a publicat romanul Singuratatea numerelor prime (La solitudine dei numeri primi), distins in acelasi an cu mai multe premii literare importante. Romanul a cunoscut un imens succes, fiind ecranizat in 2010 si tradus in 40 de tari. Corpul uman (Il corpo umano) vede lumina tiparului in 2012, fiind deja tradus in peste 30 de tari.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

"Mozart. O viata" de Paul Johnson in dezbatere la Libraria Humanitas Cismigiu

Next Article

Oferta zilei: "Enciclopedia concisa Britannica" la doar 179 lei (pret redus de la 299 lei)

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share