fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

“FALSUL NERO”, de Lion Feuchtwanger (Editura ALL)

falsul_neroÎn provinciile de est ale Imperiului Roman, la unsprezece ani de la moartea împăratului Nero, senatorul Varro pune la cale un truc ingenios, un act subtil de răzbunare, pretinzând că împăratul trăieşte. Şi lovitura de stat reuşeşte. Olarul Terenţiu, care seamănă izbitor cu Nero, îşi joacă rolul cu succes. Numai că, fiind vanitos şi obsedat de putere, şi incitat de apropiaţii săi, acesta uită că nu este decât o marionetă. Una dintre cele mai cunoscute fraude politice din istoria lumii este pentru Lion Feuchtwanger – în al treilea an al dictaturii naziste – pretextul pentru o parodie grăitoare a triumviratului Hitler, Göring, Goebbels.

[button target=”_blank” style=”” class=”btn_yellow” link=”http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=2adb44b45&unique=d6196a894&redirect_to=http%253a%252f%252fwww.all.ro%252fcolectia_roman-istoric%252ffalsul-nero.html”]Cumpara cartea cu reducere[/button]

„Când, pe la jumătatea anilor ’30, Lion Feuchtwanger a început să scrie Falsul Nero, scopul lui era să publice un roman istoric care să fie o analogie a avenimentelor politice din Germania acelor ani şi să le ofere ceva speranţă opozanţilor lui Hitler, care constatau cu stupoare ascensiunea fulminantă a celui de-Al Treilea Reich.“
Ian Wallace, The Literary Encyclopedia

Interzis de regimul nazist, romanul Falsul Nero a fost publicat prima oară în 1936, la Amsterdam.

Lion Feuchtwanger s-a născut în 1884 la München, în Germania. A studiat literatură şi filosofie la Universităţile din München şi Berlin. A scris critică de tea-tru şi a fondat, în 1908, revista culturală Der Spiegel. În 1914, după izbucnirea Primului Război Mondial, s-a înrolat în Armata Germană, dar a fost lăsat la va-tră din motive de sănătate. După ce a publicat câteva piese de teatru, a început să scrie romane istorice, debutând cu Die häßliche Herzogin Margarete Maultasch (Ducesa slută Margareta Maultasch, 1923). I-au urmat romane de mare succes la critică şi la public, printre care: Der falsche Nero (Falsul Nero, 1936, Editura ALLFA, 2012), Die Füchse im Weinberg (Vulpile în vie, 1946, Editura ALLFA, 2012), Goya oder der arge Weg der Erkenntnis (Goya sau drumul spinos al cunoaşterii, 1951) şi Narrenweisheit oder Tod und Verklärung des Jean-Jacques Rousseau (Înţelepciunea nebu-nului sau moartea şi transfigurarea lui Jean-Jacques Rousseau, 1952).

Persecutat de regimul nazist, a fost nevoit să se expatrieze şi ulte-rior s-a stabilit în Statele Unite ale Americii, unde a murit în 1958.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

enJOY Christmas Card

Next Article

"Starters", de Lissa Price (Editura Trei)

Related Posts

Total
0
Share