fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Femei de Oscar, de Melanie Benjamin (Editura Humanitas, 2020)

Femei de Oscar

Autoarea bestsellerurilor internaționale Lebedele de pe Fifth Avenue și Soția aviatorului ne oferă Femei de Oscar, un nou roman cuceritor care imaginează prietenia și parteneriatul creativ dintre două simboluri ale Hollywoodului. Legendele unei epoci – Mary Pickford, Frances Marion, Charlie Chaplin, Rudolph Valentino, Lillian Gish, Louis B. Mayer – prind viață altfel decât sub reclamele luminoase, devin mai umane, dar și mai seducătoare.

În Femei de Oscar, într-un univers dominat de bărbați, așa cum era Hollywoodul la începutul secolului XX, două femei visează nu doar la o carieră în cinema, ci și să schimbe gustul publicului, venind cu idei noi, îndrăznețe. Una joacă în filme de mare succes, cealaltă scrie scenarii și regizează. Lumea filmului le recunoaște talentul, le premiază cu Oscaruri și le consacră definitiv. Lumea reală se dovedește însă a fi mai puțin generoasă și le rezervă altfel de surprize.

Nascuta pe 24 noiembrie 1962 la Indianapolis, MELANIE BENJAMIN a studiat la Indiana University, Indianapolis. In 1988 s-a casatorit cu Dennis Hauser, au impreuna doi copii si locuiesc la Chicago. Cu numele Melanie Hauser a publicat povestiri in In Posse Review si The Adirondack Review, una castigand in 2001 un concurs de proza scurta al Radioului Public din Chicago, si doua romane. Cu pseudonimul Melanie Benjamin a semnat mai multe romane istorice.

Cumpără cartea Femei de Oscar, de Melanie Benjamin, cu reducere, de la Elefant, Cartepedia, Libris sau Librex.ro.

Al treilea roman al sau, Alice I Have Been , aparut in 2010, a fost bestseller national. In 2011, a publicat romanul The Autobiography of Mrs. Tom Thumb , iar in 2013, Sotia aviatorului (The Aviator’s Wife , Humanitas Fiction, 2019), bestseller international aflat in curs de ecranizare. Lebedele de pe Fifth Avenue ( The Swans of Fifth Avenue ; Humanitas Fiction, 2018) a aparut in 2016, fiind, asemenea romanului anterior, bestseller New York Times si USA Today. Romanul publicat in 2018, Femei de Oscar (The Girls in the Picture ; Humanitas Fiction, 2020), aduce in prim-plan prietenia dintre doua femei care au marcat industria filmului, iar cel mai recent roman al sau, din anul 2019, The Mistress of the Ritz, bazat de asemenea pe intamplari adevarate, dezvaluie o fascinanta poveste de dragoste din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Clipe de viață

Clipe de viață, de Natalie Winter (Editura RAO, 2020)

Next Article
Coco Chanel

Recenzie la cartea Coco Chanel, de Edmonde Charles-Roux

Related Posts

Total
0
Share